«Σεβασμός στην Πορτογαλία»

«Σεβασμός στην Πορτογαλία»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νίκη της εθνικής μας επί της Κροατίας την Κυριακή με 81-78 στον Ε΄ όμιλο της φάσης των «12» του ευρωμπάσκετ της Ισπανίας, δεν βοήθησε μόνο βαθμολογικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αλλά κυρίως ψυχολογικά. Το εύστοχο τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη, το οποίο μας χάρισε τη νίκη, στην τελευταία φάση του αγώνα φανέρωσε ότι η ομάδα αυτή διαθέτει τα ψυχικά αποθέματα (και το «άστρο») να κερδίζει, όταν το παιχνίδι κρίνεται στις… λεπτομέρειες. Πιο σημαντική, όμως, από τη νίκη κρίνεται η αγωνιστική «ανάσταση» κάποιων παικτών.

Ο Παπαδόπουλος, επιτέλους, βρήκε τα πατήματά του, ο Διαμαντίδης αποφάσισε να πάρει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες, ο Παπαλουκάς βρήκε τη «χαμένη» του αυτοπεποίθηση, ενώ παίκτες όπως οι Ντικούδης και Σπανούλης έδειξαν ότι διαθέτουν την απαιτούμενη ποιότητα να «ξελασπώνουν» την εθνική, όταν έχει πρόβλημα.

Επόμενη αντίπαλος της πρωταθλήτριας Ευρώπης, η Πορτογαλία, σήμερα στις 20.00 στη «Μαντρίντ Αρένα». Η ομάδα-έκπληξη του τουρνουά, η οποία χάρη στη νίκη της επί του Ισραήλ με 94-85 διατηρεί ελπίδες πρόκρισης στους «8». Αυτό βέβαια, θα συμβεί εφόσον οι διεθνείς μας δεν σεβαστούν τον αντίπαλό τους σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννάκη: «Ο αγώνας με την Πορτογαλία είναι δύσκολος. Είναι μια ομάδα διψασμένη και σκληρή. Μια ομάδα που έχει δημιουργήσει προβλήματα.

Το μυαλό μας τώρα είναι εκεί. Πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλό μας. Ο στόχος είναι να μην υποτιμήσουμε την Πορτογαλία. Δεν υπάρχει θέμα υποτίμησης στον αθλητισμό που είναι μια αξιοκρατική διαδικασία. Δεν παίζει ρόλο ούτε η ιστορία σου, ούτε η καταγωγή σου, ούτε το χρώμα σου, ούτε το επίθετό σου. Η Πορτογαλία είναι μαχητική ομάδα. Γι’ αυτό προσοχή και σεβασμός». Νωρίτερα, στις 17.30 η Ρωσία, η οποία την Κυριακή ηττήθηκε από την Ισπανία με 81-69, αντιμετωπίζει την Κροατία, ενώ στις 22.30 οι «φούριας ρόχας» φιλοξενούν το Ισραήλ.

Τέλος, σήμερα αναμένεται στην Ισπανία ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος θα παραβρεθεί στην εκδήλωση της «πρώτης τάξης» του «Hall of Fame» της FIBA, καθώς είναι ένας από τους 20 «εκλεκτούς» που ψηφίστηκαν για ένταξη στη λίστα των κορυφαίων καλαθοσφαιριστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή