Από την Πάτρα σε… ρυθμούς Ολυμπιακών

Από την Πάτρα σε… ρυθμούς Ολυμπιακών

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο να πάρουν τα «εισιτήρια» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής της Πάτρας (16-23 Σεπτεμβρίου) οι γυμνάστριές μας, τόσο στο ατομικό όσο και στο ομαδικό. Από την πόλη της Αχαΐας στο Πεκίνο θα πάνε οι 20 καλύτερες αθλήτριες του ατομικού και οι 10 κορυφαίες ομάδες ανσάμπλ.

«Ο βασικός μας στόχος θα είναι να πάρουμε μία θέση μέσα στην πρώτη δεκάδα του σύνθετου αγώνα του ανσάμπλ, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών και μέσα στον τελευταίο ενάμιση μήνα κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να προλάβουμε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες. Το πλασάρισμα στην προνομιούχο 10άδα δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε. Αν παράλληλα έρθει και η πρόκριση στην οκτάδα των δύο τελικών οργάνων, τότε τα κορίτσια θα είναι άξια συγχαρητηρίων», δήλωσε η αρχιπροπονήτρια του ομαδικού, Μαρίνα Φατέεβα, με την οποία το ελληνικό ανσάμπλ έχει γνωρίσει στιγμές δόξας. Η ομάδα αποτελείται από τις Ιωάννα Διαμαντίδου, Δήμητρα Καφαλίδου, Δήμητρα Κουτροπούλου, Ολγα – Αφροδίτη Πηλιάκη, Παρασκευή Πλεξίδα και Νικολέτα Τσάγαρη. Σε ό,τι αφορά το ατομικό, στην Πάτρα, προπονείται τις τελευταίες ημέρες η Ελίνα Ανδριόλα, ενώ χθες το απόγευμα μετέβησαν στην πόλη οι Ευαγγελία Γκουντρουμπή και Μορφούλα Ντώνα. Στην Αχαΐα έχουν αφιχθεί οι 21 από τις, συνολικά, 49 ξένες αποστολές που θα πάρουν μέρος στους αγώνες.

Το 28ο παγκόσμιο πρωτάθλημα θ’ αρχίσει στις 16 Σεπτεμβρίου με τα αγωνίσματα του ατομικού, που θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 21/9, ενώ αμέσως μετά σειρά θα πάρει το ανσάμπλ, που θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή