Και τώρα Λιθουανία ή Σλοβενία

Και τώρα Λιθουανία ή Σλοβενία

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τρίτη θέση του Ε΄ ομίλου του Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας, η οποία στους προημιτελικούς τη φέρνει αντίπαλο με τον ηττημένο του σημερινού αγώνα της Λιθουανίας με την Ιταλία, κατέλαβε η εθνική μας ομάδα των ανδρών μετά την εύκολη χθεσινή νίκη της επί της Πορτογαλίας με 85-67 στη Μαδρίτη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι στη ομάδα του Βάλεντιν Μέλνουτσουκ, καθώς η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι Πορτογάλοι, υστερώντας κάτω από τη ρακέτα, «βομβάρδιζαν» συνεχώς έξω από τη γραμμή των 6,25 μ., με ζηλευτή ευστοχία. Το αποτέλεσμα ήταν οι Ιβηρες να «κλείσουν» την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με έναν πόντο (16-17) δίνοντας δικαίωμα στο όνειρό τους.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, η κατάσταση άλλαξε. Τα τρίποντα σταμάτησαν να μπαίνουν από πλευράς Πορτογάλων και οι Ελληνες χάρη σε ένα επιθετικό ξέσπασμα του αρχηγού, Μιχάλη Κακιούζη και του Δήμου Ντικούδη «έχτισαν» μία διαφορά, η οποία κυμαινόταν σταθερά άνω των 10 πόντων. Οι ομάδες, τελικά, πήγαν στα αποδυτήρια με τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη να προηγούνται με 11 πόντους (45-34).

Στην τρίτη περίοδο οι Πορτογάλοι συνέχισαν με την ίδια τακτική, η οποία εν μέρει απέδωσε, καθώς η διαφορά έπεσε σε μονοψήφιο αριθμό πόντων (54-47) αλλά ώς εκεί. Αυτό ήταν και το τελευταίο ξέσπασμα των Πορτογάλων, με την εθνική στη συνέχεια να ανεβάζει ρυθμό και τον Παναγιώτη Γιαννάκη να ξεκουράζει ορισμένους βασικούς.

ΕΛΛΑΔΑ: Διαμαντίδης 13, Πελεκάνος 5, Χατζηβρέττας 2, Ντικούδης 17, Παπαδόπουλος 9, Ζήσης 5, Παπαλουκάς 8, Κακιούζης 8, Μπουρούσης 2, Σπανούλης 10, Τσαρτσαρής 3, Βασιλόπουλος 5.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Σίλβα 6, Σάντος 17, Ζορντάου 8, Έβορα 4, Γκόμες 4, Κούνια 10, Μινιάβα 5, Φερνάντες, Μιράντα 6, Κοέλιο 2, Ράμος 3, Σιμάο 2.

Μετά τη λήξη του αγώνα ο Παναγιώτης Γιαννάκης, αγκαλιασμένος τον Νίκο Γκάλη, δήλωνε ότι δεν ενδιαφέρει την εθνική ποιος θα είναι ο αντίπαλός της στους «8», ενώ ο «Νικ» ανέφερε πως αυτή η ομάδα μπορεί να δείξει περισσότερα στη συνέχεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή