Καίριο πλήγμα κατά χούλιγκαν στην Αργεντινή

Καίριο πλήγμα κατά χούλιγκαν στην Αργεντινή

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία του Μπουένος Αϊρες συνέλαβε και κρατά τον θεωρούμενο ως επικεφαλής μεγάλης ομάδας χούλιγκαν οπαδών της Ρίβερ Πλέιτ, μαζί με 100 περίπου άλλους, ύστερα από μεγάλη επιχείρηση κατά των γνωστών ως «μπαραμπράβας» της αργεντίνικης ομάδας.

Ο Αντριάν Ρουσό κρατείτο από την Κυριακή κατόπιν συλλήψεώς του μαζί με 126 άλλα μέλη ενός σκληροπυρηνικού συνδέσμου οπαδών πριν από τον αγώνα της Ρίβερ Πλέιτ με τη Βέλεζ Σάρσφιλντ (που έληξε 5-0 υπέρ της Ρίβερ). Μέλη του συνδέσμου αυτού ενέχονται σε συγκρούσεις με αντίπαλους συνδέσμους οπαδών της Ρίβερ, με τραγικό αποτέλεσμα ήδη έναν νεκρό από τις 9 Αυγούστου.

Οι αντίπαλες αυτές «μαφίες» των κερκίδων μάχονται για τον κερδοφόρο έλεγχο σημείων όπως το πάρκινγκ γύρω από το στάδιο της ομάδας, των πάγκων πώλησης σουβενίρ της ομάδας κ.λπ., με αποκλειστικό στόχο το κέρδος.

Αν και οι «μπαραμπράβας» είναι από τους σκληρότερους χούλιγκαν στον κόσμο, η αστυνομία της Αργεντινής υπό την πίεση της κοινής γνώμης μπόρεσε και τους «στρίμωξε» κρατώντας δεκάδες από αυτούς την Κυριακή πριν από το ματς μπρούμυτα με χειροπέδες στο γρασίδι έξω από το γήπεδο «Μονουμεντάλ». Οι 23 αφέθησαν ελεύθεροι τη Δευτέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή