Με Δεβετζή αλλά χωρίς τον Ιακωβάκη στη Στουτγκάρδη

Με Δεβετζή αλλά χωρίς τον Ιακωβάκη στη Στουτγκάρδη

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τον Περικλή Ιακωβάκη, αλλά, πιθανόν, με την Πηγή Δεβετζή, θα διεξαχθεί στη Στουτγκάρδη (Γερμανία), στις 22 και 23 του μηνός, ο τελικός του γκραν πρι. Ο περσινός πρωταθλητής Ευρώπης στα 400 μ. με εμπόδια, απογοητευμένος από την εμφάνισή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οζάκα (Ιαπωνία), όπου αναδείχθηκε 6ος, αποφάσισε να μην αγωνισθεί ξανά και να ξεκουραστεί ως τις 15-20 Οκτωβρίου, οπότε θα αρχίσει η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου. Ετσι, δεν πρόκειται να ζητήσει «κάρτα ελεύθερης συμμετοχής». Η Δεβετζή, που στην Οζάκα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν, αναμένεται να πάρει την «κάρτα».

Στον τελικό μετέχουν οι επτά καλύτεροι κάθε αγωνίσματος (οι 11 στους δρόμους από τα 1.500 μ. και πάνω), με βάση τη βαθμολογία από τα διεθνή μίτινγκ, που περιλαμβάνονται στη σειρά των γκραν πρι και ένας, ο οποίος προσκαλείται από τη Διεθνή Ομοσπονδία (IAAF). Πιστεύεται ότι η Δεβετζή, που βρίσκεται στη 17η θέση της κατάταξης, θα προσκληθεί. Ο Ιακωβάκης είναι 16ος. Και οι δύο, πάντως, δεν είχαν πάρει μέρος σε πολλά μίτινγκ. Για την ακρίβεια, η Πηγή αγωνίσθηκε μόνο στα «Τσικλητήρεια» (3η) και ο Περικλής σε τρία. Ηταν 1ος στα «Βαρδινογιάννεια», 4ος στη Λωζάννη και 6ος στα «Τσικλητήρεια».

Ο Ιακωβάκης δεν έμεινε ικανοποιημένος από την αγωνιστική περίοδο.

«Δεν ήταν όπως έπρεπε. Δεν έχουμε βγάλει το πόρισμα με τη Μαίρη (Σωτηρακοπούλου). Σε λίγες εβδομάδες, με απόσταση από τα γεγονότα, θα βγάλουμε τα συμπεράσματα. Αυτό που καταλαβαίνω τώρα, είναι ότι ίσως φταίει πως αλλάξαμε κάποια πράγματα στην προπόνηση (δώσαμε έμφαση στη δύναμη), με στόχο το καλύτερο, αλλά μάλλον γύρισε μπούμερανγκ», λέει.

Με βάση τη μέχρι τώρα κατάταξη, 80 κάτοχοι μεταλλίων από ατομικά αγωνίσματα του παγκόσμιου πρωταθλήματος, βρίσκονται σε θέση, που δίνει δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό αγώνα. Από αυτούς είναι 15 άνδρες και 16 γυναίκες κάτοχοι χρυσού, 14 άνδρες και 10 γυναίκες με ασημένιο και 14 άνδρες και 11 γυναίκες με χάλκινο μετάλλιο.

Μην περιμένετε, πάντως, όλοι αυτοί ν’ αγωνισθούν. Οι περισσότεροι, όμως, θα είναι παρόντες (και παρούσες), αφού υπάρχει το δέλεαρ των πριμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή