ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΛΟ ΕΦΗΒΩΝ

Με το Μαυροβούνιο η Ελλάδα για 4άδα

Με το ισχυρό Μαυροβούνιο παίζει σήμερα η Ελλάς στους προημιτελικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο εφήβων, που διεξάγεται στη Μάλτα. Αν νικήσει, στον ημιτελικό θα συναντηθεί με τη νικήτρια του αγώνα, Ουγγαρία – Σλοβακία. Σε διαφορετική περίπτωση, θα παίξει για τις θέσεις 5η-8η με την ηττημένη του ίδιου αγώνα. Για τους ημιτελικούς θ’ αναμετρηθούν απόψε και η Σερβία με την Ολλανδία και η Κροατία με την Ιταλία. Για τις θέσεις 9η-12η θα διεξαχθούν οι αγώνες: Γαλλία – Λευκορωσία, Σλοβενία – Πολωνία, Ισπανία – Ρουμανία και Τουρκία – Μάλτα.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Σήμερα η πρεμιέρα

Οι βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου έφεραν νωρίτερα την έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών. Η σημερινή πρεμιέρα μπορεί να μην έχει το μεγάλο ντέρμπι, ωστόσο υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Θα παίξουν: 17.00: Απόλλων Καλαμαριάς – Ιωνικός Ν. Φ. 18.00: Πανελλήνιος – Θερμαϊκός, ΓΑΣ Κιλκίς – ΧΑΝΘ. 18.45: ΑΣΕ Δούκα – ΑΕΚ. 19.00: Κορωπί – Ηλυσιακός. 19.30: Φίλιππος Βέροιας – ΠΑΟΚ. 20.00: Βριλήσσια – Διομήδης Αργους

ΒΟΛΕΪ

Σε… κλοιό οι προπονητές

Με μια καινοτομία που αφορά τους προπονητές των ομάδων, θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών, το οποίο κάνει… πρεμιέρα στις 29 Σεπτεμβρίου 2007. Στο ελληνικό πρωτάθλημα θα εφαρμοστεί ο κανονισμός που αφορά τη «γραμμή προπονητή». Ετσι, σε κάθε γήπεδο που θα διεξάγονται αγώνες της Α1 θα πρέπει να τοποθετηθεί και στις δύο πλευρές του παρκέ από μια διακεκομμένη γραμμή σε απόσταση 1,75 μ. από την πλάγια γραμμή και η οποία θα εκτείνεται από το σημείο-προέκταση της γραμμής των 3 μ. μέχρι την τελική γραμμή του γηπέδου. Οι προπονητές των ομάδων θα πρέπει να κινούνται μόνο πίσω από αυτή την γραμμή. Ο κανονισμός αυτός εφαρμόζεται, ήδη, στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ενδιαφέρον για τα όρια

Εμφαση στους κολυμβητές, που έχουν πιάσει τα όρια συμμετοχής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, αλλά και σε εκείνους που θα τα «κυνηγήσουν» την επόμενη περίοδο, θα δώσει η ΚΟΕ. Αυτό επισημάνθηκε από τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας, Δημήτρη Σαρακατσάνη στη χθεσινή συνάντηση με τους προπονητές. Τους πρόετρεψε, πάντως, στα κλιμάκιά τους να υπάρχουν και αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 11 έως 14 ετών, για την απόκτηση εμπειριών κοντά στους μεγαλύτερους, αλλά και τον εμπλουτισμό των κλιμακίων για την μετά Πεκίνο εποχή. Τονίσθηκε ότι συνεχίζεται και εντείνεται το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΚΟΕ στην περιφέρεια, με σκοπό πολύ σύντομα να γίνει η κατάλληλη επιλογή για τη δημιουργία μόνιμων κλιμακίων στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, ζητήθηκε από τους προπονητές να παραδώσουν στις αρχές Οκτωβρίου όλο τον προγραμματισμό τους για τη χρονιά. Ο καταρτισμός του προγράμματος αγώνων θα οριστικοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου.

ΤΕΝΙΣ

Ηττα της Δανιηλίδου

Με… κατεβασμένα χέρια έχασε η Λένα Δανιηλίδου από τη Λίντσεϊ Ντάβενπορτ με 6-2, 6-2 στο τουρνουά του Μπαλί. Η Ντάβενπορτ απουσίασε από τα κορτ αρκετούς μήνες καθώς έγινε μητέρα. Αν και δυσκολεύτηκε, ο Μάρκος Παγδατής μπόρεσε να κερδίσει τον Κινέζο, Σάο Σουάν Ζενγκ με 7-6, 7-5 στον α΄ γύρο του τουρνουά, που γίνεται στο Πεκίνο. Στον επόμενο γύρο, ο Κύπριος τενίστας θα παίξει κόντρα στον Σέρβο, Μπόρις Πασάνσκι.

ΜΙΤΙΝΓΚ ΣΤΙΒΟΥ

Αστέρια στην Ιταλία

Τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές της Οσάκα θ’ αγωνισθούν απόψε στο μίτινγκ του Ροβερέτο (Ιταλία) «Πάλιο ντελά Κουέρτσα», το οποίο γιορτάζει τα 43α του «γενέθλια» και είναι το παλαιότερο μίτινγκ της Ιταλίας. Πρόκειται για τη Ρωσίδα δεύτερη του άλματος τριπλούν, Τατιάνα Λεμπέντεβα, τον θριαμβευτή των 800 μ., Κενυάτη, Αλφρεντ Κιρούα Γέγκο και τη Νεοζηλανδή σφαιροβόλο, Βάλερι Βίλι. Η τελευταία θ’ αντιμετωπίσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2005, Λευκορωσίδα, Ναντέζντα Οσταπτσούκ, που στην Οσάκα ήταν 2η. Μεταξύ των αντιπάλων της Λεμπέντεβα συγκαταλέγονται η περσινή τριταθλήτρια Ευρώπης, Ρωσίδα, Αννα Πιάτιχ και η εκπρόσωπος της Ιταλίας, Μαγκντελίν Μαρτίνες, 6η στο εφετινό πρωτάθλημα κόσμου. Οι κάτοχοι των χάλκινων μεταλλίων της Οσάκα στα 400 μ. μ’ εμπόδια, η Αννα Γέσιεν και ο Μάρεκ Πλάβγκο (αμφότεροι από την Πολωνία) θα έχουν γερό συναγωνισμό σήμερα. Ο Πλάβγκο θ’ αναμετρηθεί και με τον 2ο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2005, Τζέιμς Κάρτερ και η Γέσιεν και με τη Βρετανίδα, Νατάσα Ντάνβερς – Σμιθ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή