ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΙΓΟ το Ευρωμπάσκετ, λίγο η διακοπή του πρωταθλήματος και ο αγώνας της εθνικής ποδοσφαίρου στη Νορβηγία, κάποιες ειδήσεις που θα μπορούσαν να είναι και πρωτοσέλιδες πέρασαν στα… μικρά. Ας τις «αναβαθμίσουμε» λοιπόν.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ του Σωτήρη Λεοντίου πιστεύουμε πως αποδεικνύει το πόσο σύντομη μπορεί να είναι η καριέρα ενός αθλητή. Ευτυχώς, ο 23χρονος διεθνής του Παναθηναϊκού, γλίτωσε τα χειρότερα και, όπως όλοι ελπίζουν και εύχονται, θα επιστρέψει δυνατός στα γήπεδα. Μπορεί το χρονικό διάστημα να είναι μεγάλο, αλλά θα επιστρέψει. Αυτό έχει τώρα σημασία.

ΟΠΩΣ επέστρεψαν οι Σάντος και Μπάγεβιτς. Αυτοί, φυσικά, δεν τραυματίστηκαν. Αλλά όλοι θεωρούσαν, πως πολύ δύσκολα θα τους ξαναβλέπαμε στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΚΑΙ οι δύο πήραν ένα μεγάλο ρίσκο. Ο ΠΑΟΚ του Ζαγοράκη και των «ενέσεων» από την Πολιτεία· άλλα 1,2 εκατομμύρια ευρώ πήρε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για τη διαφήμιση στη φανέλα και υποσχέσεις του υφυπουργού Αθλητισμού για επέκταση του γηπέδου της Τούμπας. Να γιατί κάποιοι θέλουν να έχουμε εκλογές κάθε… μήνα.

ΟΜΩΣ, παρ’ όλα αυτά το οικονομικό παραμένει «βραχνάς» για τη διοίκηση της ΠΑΕ. Διότι μπορεί προς το παρόν να έχει λασκάρει η θηλιά, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, που θα εγγυάται γεμάτο ταμείο στο μέλλον. Επομένως, δεν μπορεί να σχεδιάζει ο Φερνάντο Σάντος με έτοιμους, ακριβούς παίκτες. Ισως γι’ αυτό και τον έκλεισε ο Ζαγοράκης. Επειδή γνωρίζει πως ο Πορτογάλος έχει τον τρόπο να αναδεικνύει ταλέντα.

ΣΤΟΝ Αρη η κατάσταση δεν διαφέρει πολύ. Η πολυδιαφημιζόμενη συνεργασία με τον Μανουέλ Φερέρ δεν ευδοκίμησε. Ο Λάμπρος Σκόρδας έμεινε μόνος και παραμένει μετέωρο το θέμα των ποδοσφαιριστών που μανατζάρει η ισπανική εταιρεία. Υπάρχουν οι υποσχέσεις πως τίποτα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει. Αλλά από τα λόγια μέχρι τις πράξεις, υπάρχει απόσταση.

Σ’ ΑΥΤΟ, λοιπόν, το κλίμα η παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς θεωρείται καταλυτική. Σε μία ομάδα, όπου τον πρώτο λόγο θέλουν να έχουν οι οργανωμένοι, ο Σερβοέλληνας τεχνικός φαίνεται να έχει τη στήριξη της εξέδρας. Το ερώτημα είναι κατά πόσο θα την έχει, αν δεν έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ και Σκόρδας έπαιξαν τους «άσους» τους και πήραν στις ομάδες τους δύο προπονητές, των οποίων η παρουσία υπόσχεται επιτυχίες. Μπορεί η οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται αυτή την περίοδο, να μη δίνει την ευχέρεια στους δύο τεχνικούς να καλύψουν, όπως αυτοί θα ήθελαν, τα κενά.

ΟΜΩΣ σίγουρα έφεραν έναν άνεμο αισιοδοξίας, όχι μόνο στους οπαδούς των δύο ομάδων, αλλά και στους ουδέτερους φιλάθλους. Διότι κάποτε, επιτέλους, θέλουμε να σταματήσει αυτή η υπεροπλία και υπεροψία των τριών του κέντρου. Ειδικά των δύο «αιωνίων» που θεωρούν το ελληνικό πρωτάθλημα, αποκλειστική δική τους υπόθεση.

ΥΓ.: Για να μην αδικήσουμε τον κ. Ορφανό μέρες που είναι. Και οι υπογραφές για το γήπεδο του Ηρακλή στη Μίκρα έπεσαν. Το πότε θα πέσουν τα… μπετά, μη μας ρωτήσετε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή