Μία σχέση μοναδική

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινή ημέρα για τον Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν από κάθε άποψη ξεχωριστή. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος πριν από 31 χρόνια -σαν χθες- ξεκίνησε μια σχέση ζωής. Στις 12 Σεπτεμβρίου του 1976 ο «δράκος» φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος σε ηλικία 17 ετών, ανοίγοντας στη ζωή του μια «χρυσή» σελίδα.

Ο Γιαννάκης σε συνέντευξη που παρέθεσε χθες σε εκδήλωση της Vodafone θυμήθηκε εκείνα τα χρόνια, κάνοντας έναν απολογισμό της πορείας του έως σήμερα: «Είναι φοβερό. Ηταν η συνάντησή μου με αυτή τη μεγάλη αγάπη. Ηταν το ξεκίνημα. Θυμάμαι τότε μου είχε χαρίσει ο πατέρας μου ένα ρολόι και οι συμπαίκτες μου με πέταξαν στην πισίνα. Ηταν τόση η συγκίνησή μου τότε για την ομάδα…». Αλλωστε, ούτε ο ίδιος περίμενε ότι θα εισέπραττε τόσα από αυτή την ομάδα: «Οχι, δεν το περίμενα. Δεν περίμενα να πάρω τόσο πολλά. Σας είχα πει από την πρώτη στιγμή όταν ήμουν πιτσιρικάς ότι το μόνο που περίμενα ήταν η επόμενη μέρα για προπόνηση. Κάτι τέτοιο μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Γιατί, όπως έχω πει, ο μεγαλύτερος αντίπαλος είναι ο εαυτός μας και ο καλύτερος προπονητής ο αντίπαλος ή ο συμπαίκτης μας στην ομάδα και αντίπαλός μας στην προπόνηση. Σου δίνει ερεθίσματα. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα έφταναν τόσο μακριά τα πράγματα».

Αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν, γιατί τώρα προέχει η προσπάθεια της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ. «Στόχος είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ. Νομίζω ότι παρά το ότι βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση, αγωνιστική και πνευματική, καταφέραμε να αντιδράσουμε σε παιχνίδια που φαίνονταν βουνό είτε για εμάς. Νομίζω ότι αυτό είναι ίσως ένα ακόμη μάθημα από αυτή την ομάδα σε ανθρώπους που φυσικά ανησυχούν υπέρμετρα και πολλές φορές φυσιολογικά.

Ο αθλητισμός είναι και νίκες και ήττες. Υπάρχει και η καλή και η κακή απόδοση. Το βασικό είναι να έχεις στόχο, πίστη, πλάνο, να ξέρεις τις ικανότητές σου, να ξέρεις να προσφέρεις και γύρω από αυτά να σχεδιάζεις και την επίθεση και την άμυνά σου». Τέλος, σήμερα θα εκτιμηθεί ο τραυματισμός του Μιχάλη Πελεκάνου, ο οποίος χτύπησε στον αγώνα με την Πορτογαλία. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι δεν έχουν επηρεαστεί οι σύνδεσμοι και σήμερα το πρωί θα αποφασιστεί η θεραπεία στην οποία θα υποβληθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή