Στόχος τα 5+1 «εισιτήρια»…

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο να στείλουμε στο Πεκίνο πέντε άνδρες και 1-2 γυναίκες, οι εθνικές ομάδες άρσης βαρών θ’ αγωνισθούν από τις 17 ως τις 26 του μηνός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών, που θα διεξαχθεί στην Ταϊλάνδη. Ο αρχιπροπονητής, Χρήστος Ιακώβου και ο άμεσος συνεργάτης του, Βαλέριος Λεωνίδης κατήρτισαν τις ομάδες και στων ανδρών περιλαμβάνεται και ο 2ος Ολυμπιονίκης του 2000 στην κατηγορία των 77 κ., Βίκτωρ Μήτρου, που στα 34 χρόνια του παραμένει σε ικανοποιητική κατάσταση. Εχει ανέβει, πάντως, κατηγορία και θ’ αγωνισθεί στα 85 κ. Κατηγορία ανέβηκε και ο νεαρός, Νίκος Κουρτίδης, παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων, που θα «παίξει» στα 105 κ. Ο κ. Ιακώβου πιστεύει, ότι σε αυτή την κατηγορία μπορεί να διεκδικήσει μετάλλιο του χρόνου στους Ολυμπιακούς.

Για την ομάδα των ανδρών επελέγησαν οι Δημήτρης Κυριλλίδης, Βλαδίμηρος Λαζαρίδης (69 κ.), Σπύρος Σταματιάδης (77), Βίκτωρ Μήτρου (85), Κώστας Παπαδόπουλος (94), Νίκος Κουρτίδης, Βασίλης Κωνσταντινίδης (105), Δημήτρης Παπαγερίδης (+105). Ο Αρθούρος Ακριτίδης (56), είναι ο αναπληρωματικός, αν προκύψει πρόβλημα την τελευταία στιγμή. Τη γυναικεία ομάδα απαρτίζουν οι Μαρία Πιπιλιαρίδου (53), Χαρίκλεια Καστρίτση, Αννα Αθανασιάδου (58), Ολυμπία Τόκα (63), Ελένη Κουρτελίδου (75), Βίκυ Κασάπη και Κατερίνα Ροδίτη (+75).

Με βάση τα ως τώρα δεδομένα, η Ελλάς στέλνει τέσσερις άνδρες. Στις γυναίκες η παγκόσμια κατάταξή της δεν της δίνει θέση. Για να εκπροσωπηθούμε με πέντε άνδρες, πρέπει η ομάδα μας να μπει στις καλύτερες 13 του κόσμου. Κάτι που θεωρείται αρκετά δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Οι έξι κορυφαίες ομάδες θα μετάσχουν με έξι αθλητές, οι επτά επόμενες με πέντε, άλλες επτά με τέσσερις και οι ισάριθμες επόμενες με τρεις η κάθε μία. Από τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα θα προκριθούν χώρες με έναν ή δύο αθλητές. Οκτώ θέσεις θα καλυφθούν με αρσιβαρίστες, που περιλαμβάνονται στους 15 κορυφαίους -βάσει επιδόσεων- κάθε κατηγορίας, αλλά η χώρα τους δεν έχει προκρίνει αθλητή. Εξι θέσεις θα καλυφθούν με ειδικές προσκλήσεις, για τις οποίες θ’ αποφασίσει τριμελής επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους της ΔΟΕ, της Διεθνούς Ομοσπονδίας και της Ενωσης των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών. Πιο δύσκολο είναι να μπει η γυναικεία ομάδα στις 17 καλύτερες, ώστε να προκρίνει δύο αθλήτριες. Υπάρχει, πάντως, η δυνατότητα μέσω του πρωταθλήματος Ευρώπης να πάρει μία θέση. Αν δεν το πετύχει αυτό πιστεύεται, ότι θα της δοθεί μία πρόσκληση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή