«Τώρα αρχίζει το τουρνουά!»

«Τώρα αρχίζει το τουρνουά!»

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ψέματα τελείωσαν για την εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας, η οποία από σήμερα (22.30) ρίχνεται στη μάχη των νοκ άουτ αγώνων, αντιμετωπίζοντας τη Σλοβενία στη Μαδρίτη. «Αν χάσεις, πας σπίτι σου», είχε δηλώσει ο Νίκος Γκάλης το βράδυ της Τρίτης για τα εναπομείναντα παιχνίδια της εθνικής, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Παναγιώτη Γιαννάκη, να συμμερίζεται την άποψη αυτή.

Βρίσκουμε ρυθμό

«Τώρα αρχίζει το τουρνουά. Τώρα θα δούμε ποιος θα φτάσει στον τερματισμό. Παρότι δεν αποδώσαμε καλό μπάσκετ φτάσαμε ως εδώ, παίζοντας, όμως, πολύ καλά στα δύο τελευταία παιχνίδια», τόνισε αρχικά ο «δράκος» στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες η εθνική ομάδα και συνέχισε:

«Θα αναμετρηθούμε με ένα πολύ δυνατό αντίπαλο, τη Σλοβενία, η οποία κέρδισε κάποια παιχνίδια στον πόντο και αυτό θα της έχει ανεβάσει τη ψυχολογία. Παίζει δυνατά, σκληρά και παλεύει σε κάθε φάση. Θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε συνολικά ως ομάδα και όχι να εστιάσουμε στην φροντ λάιν ή στην περιφέρεια. Και αυτό γιατί οι δύο γραμμές είναι αλληλένδετες. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Εμείς βρίσκουμε ρυθμό και πιστεύω πως αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι το αμυντικό ριμπάουντ και τα λάθη. Δεν πρέπει με τα λάθη μας να δώσουμε εύκολα καλάθια στους αντιπάλους μας».

Αμυνα-μπετόν

Οι Σλοβένοι διαθέτουν την καλύτερη άμυνα στο Ευρωμπάσκετ, αν και προχθές δέχθηκαν 80 πόντους από τη Λιθουανία, ωστόσο ο Γιαννάκης δεν προβληματίζεται: «Για να βρούμε ποια πραγματικά είναι η κορυφαία άμυνα, θα πρέπει να δούμε τα ποσοστά, το πώς τρώει η ομάδα τα καλάθια. Εμείς για παράδειγμα δεχθήκαμε 20 πόντους από δικά μας λάθη. Οταν η ομάδα μας παίζει πέντε εναντίον πέντε είναι αποτελεσματική και όταν βρει ρυθμό είναι αποτελεσματική και στην επίθεση».

Ο γρήγορος ρυθμός είναι ζητούμενο για την εθνική στον σημερινό αγώνα, όμως αυτό δεν θα πρέπει να παρασύρει τους διεθνείς: «Δεν λέμε ότι δεν θα τρέξουμε. Το πρόβλημα είναι, όμως, μην κάνουμε σε αυτή μας την προσπάθεια το λάθος και δώσουμε στον αντίπαλό μας εύκολο καλάθι. Δεν είμαι υπέρ του να εκβιάσουμε να τρέξουμε».

Από τους παίκτες του Πίπαν, άριστος γνώστης της ελληνικής ομάδας είναι ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Γιάκα Λάκοβιτς, ο οποίος δηλώνει αισιόδοξος για τη σημερινή αναμέτρηση: «Μπορούμε να κερδίσουμε. Εχουμε τις πιθανότητές μας και πρέπει να τις διεκδικήσουμε», είπε ο Σλοβένος άσος και συνέχισε: «Η Ελλάδα είναι μια έμπειρη ομάδα με σπουδαίους παίκτες, αλλά έχουμε κι εμείς τα όπλα μας».

Στην περίοδο της προετοιμασίας για το Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετώπισε δύο φορές τους παίκτες του Αλες Πίπαν, μία στο Στρασβούργο όπου ηττηθήκαμε με 65-54 και μία στο «Ακρόπολις» όπου επικρατήσαμε εύκολα με 80-65. Συνολικά, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 8 φορές και ο απολογισμός είναι 3 νίκες και 5 ήττες. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι η εθνική Ελλάδας ψάχνει σήμερα την πρώτη της νίκη απέναντι στους Σλοβένους σε επίσημο αγώνα. Οι τρεις προηγούμενες «επίσημες» αναμετρήσεις (δύο για προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και μία στο Ευρωμπάσκετ του 2005) δεν είχαν ευτυχή κατάληξη για την ελληνική ομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή