Επιμένει δυνατά και στα 27 της!

Επιμένει δυνατά και στα 27 της!

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθλήτριες που θα μπορούσαν να ήταν… μαθήτριές της θα βρει απέναντί της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής της Πάτρας (16-23/9) η Αλμουδένα Σιδ Τοστάδο. Η Ισπανίδα διανύει το 27ο έτος, ενώ ο μέσος όρος στη διοργάνωση είναι τα 18. Δεκατρία χρόνια στα ταπί και από το βιογραφικό της λείπει η μεγάλη διάκριση. Ομως είναι η μοναδική γυμνάστρια που έχει πάρει μέρος σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες (9η στην Ατλάντα και το Σίδνεϊ και 8η στην Αθήνα) και, εξάλλου, ο καλός αθλητής φαίνεται από τη διάρκεια. Η Αλμουδένα θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην αχαϊκή πρωτεύουσα καθώς είχε πάρει μέρος και στο ευρωπαϊκό του 1997.

«Είμαι η μοναδική αθλήτρια που ήταν παρούσα τόσο σ’ εκείνη τη διοργάνωση, όσο και σ’ αυτήν. Θυμάμαι αχνά το ευρωπαϊκό του 1997, επειδή έχουν μεσολαβήσει τόσα πολλά χρόνια και τόσοι πολλοί αγώνες», τονίζει η όμορφη Ισπανίδα, η οποία ξεκίνησε τη γυμναστική σε ηλικία επτά ετών και στα 14 μπήκε στην εθνική ομάδα.

«Μπορεί να θεωρούμαι… γριά για τη ρυθμική γυμναστική, αλλά το γεγονός ότι εξακολουθώ να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο σε ηλικία 27 ετών με κάνει να νιώθω πολύ περήφανη. Με την παρουσία μου ακόμα και σήμερα, δίνω το παράδειγμα και σε άλλες αθλήτριες, ώστε να μην τα παρατάνε από τα 20 χρόνια τους, αλλά να συνεχίζουν». Στη συλλογή της ξεχωρίζει το χάλκινο μετάλλιο, στο ομαδικό, από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2001, στη Ρίζα της Γερμανίας. Φιλοδοξεί να κλείσει την καριέρα της με μια ακόμα συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες: «Θέλω να τα καταφέρω, για να ζήσω για ακόμη μια φορά την ατμόσφαιρα των Ολυμπιακών Αγώνων και για να γραφτεί το όνομά μου στο βιβλίο Γκίνες. Μετά το Πεκίνο, πάντως, θα αποσυρθώ, αφού το σώμα μου δεν αντέχει άλλο. Ελπίζω ότι θα πετύχω τον στόχο μου, ώστε να έχω ακόμη έναν λόγο για να θυμάμαι με ικανοποίηση την Πάτρα».

Στο μεταξύ, η συνέντευξη Τύπου σηματοδότησε την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της διοργάνωσης. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ΕΑΚ Πατρών, «Ολυμπιονίκης Δημήτριος Τόφαλος», ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους για την επιτυχία. «Ολα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή. Στον αγωνιστικό τομέα, επιδίωξη της εθνικής θα είναι να προκριθεί η ομάδα του ανσάμπλ και τουλάχιστον μία αθλήτρια του ατομικού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Για να πετύχουν τον στόχο τους οι Ελληνίδες αθλήτριες, θέλουμε τον κόσμο της Πάτρας να βρεθεί στο στάδιο, να τις στηρίξει και να απολαύσει το θέαμα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΓΟ, Θανάσης Βασιλειάδης.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη προπόνηση των αθλητριών του ατομικού στο πόντιουμ και αύριο οι αθλήτριες θα ξεκινήσουν τις προσπάθειές τους στο σχοινάκι και το στεφάνι. «Η ελληνική ομάδα συμμετέχει με τρεις αθλήτριες στο ατομικό και έξι στο ανσάμπλ, στοχεύοντας στην Ολυμπιακή πρόκριση και στις δύο κατηγορίες. Στο ανσάμπλ, η είσοδος στην προνομιούχο δεκάδα του σύνθετου αγώνα είναι εφικτή», υπογράμμισε η αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Ελένη Μιχοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή