Τι γραφει ο ξενος Τυπος

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΒCΑνανεωμένος Οουεν

Η επιθυμία του Μάικλ Οουεν να καλύψει τον καιρό που έχασε από τραυματισμούς έχει δώσει έξτρα δύναμη στην προσπάθεια της Αγγλίας να προκριθεί στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008, προσφέροντας στον προπονητή Στιβ Μακλάρεν τη δύναμη πυρός που τόσο του είχε λείψει από τότε που διαδέχθηκε τον Σβεν Γκόραν Ερικσον. Οταν είχαμε δει τον Οουεν να τραυματίζεται, παγώσαμε όλοι. Ομως στο παιχνίδι με τη Ρωσία στο Γουέμπλεϊ ο Μάικλ απέδειξε άλλη μια φορά ότι είναι ο πλέον αξιόπιστος και αποτελεσματικός επιθετικός που είχε η Αγγλία την τελευταία δεκαετία. Εδωσε πολλές απαντήσεις με δύο στιγμές εκπληκτικής ομορφιάς, οι οποίες επέτρεψαν στην ομάδα να πετύχει την πιο σημαντική νίκη στην καριέρα του κ. Μακλάρεν στον πάγκο της Αγγλίας. Ο Οουεν έδειξε το εκτελεστικό του ένστικτο που τον διακρίνει εντός περιοχής, όταν πήρε με μαεστρία μια δύσκολη πάσα για να κάνει ένα άψογο τελείωμα στο 6ο λεπτό. Εδειξε επίσης την ικανότητά του να συνδυάζει το αποτέλεσμα με την ομορφιά όταν έστειλε στο τέρμα την κεφαλιά του Χέσκι με ένα εντυπωσιακό βολέ. Χωρίς σκέψη, όπως του ήρθε στο πόδι.

L’ΕQUΙΡΕ

Χωρίς γαλλικό κλειδί

Η ομάδα της Γαλλίας ηττήθηκε ξανά από τη Σκωτία (0-1), διότι πρώτα απ’ όλα οι δύο επιθετικοί των «τρικολόρ» ήταν αποκομμένοι από τη μεσαία γραμμή και υπερβολικά απομονωμένοι. Θα έπρεπε πιθανότατα να τοποθετηθεί ένας παίκτης-κλειδί στο κέντρο του γηπέδου, ώστε να λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος άμυνας και επίθεσης. Ο Ανελκά και ο Τρεζεγκέ βρίσκονται σε καλή φόρμα και δεν έκαναν άσχημο παιχνίδι, αλλά οι εκκλήσεις τους για την μπάλα δεν εισακούονταν όταν έπρεπε ώστε να προξενήσουν προβλήματα στον αντίπαλο. Τυχόν παρουσία του Τιερί Ανρί δεν θα άλλαζε τίποτε, διότι δεν θα πρόσθετε κάτι η ταχύτητά του στη γαλλική επίθεση. Το πρόβλημα ήταν η απομόνωση των επιθετικών και η έλλειψη δράσης από τους μέσους.

LΑ GAZZETTA DELLO SΡΟRΤ

Ιταλική αναστάτωση

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια στο Ευρωμπάσκετ για την Εθνική Ιταλίας με την πρόωρη επιστροφή αλλά και τον αποκλεισμό από την Ολυμπιάδα του Πεκίνου, αποτελεί ερώτημα η παραμονή ή μη του Κάρλο Ρεκαλκάτι στον πάγκο της. Ο τεχνικός έχει συμβόλαιο έως το 2009 και δεν δείχνει καμία διάθεση να φύγει: «Δεν έχω σκεφθεί κάτι τέτοιο ούτε για ένα δευτερόλεπτο» δήλωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή