«Να μη μας πιάσει τώρα ο αντίπαλος»

«Να μη μας πιάσει τώρα ο αντίπαλος»

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο ικανοποίηση έχει αφήσει στις τάξεις των διεθνών ο βαθμός της ισοπαλίας με τη Νορβηγία στο «Ούλεβαλ». Παράλληλα, δείχνουν προσγειωμένοι, διότι η πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2008 δεν έχει εξασφαλιστεί και μαθηματικά.

Βεβαίως, το αποφασιστικό βήμα έχει γίνει και εκείνο που χρειάζεται η πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι επτά βαθμοί σε τέσσερις αγώνες για να «σφραγίσει» το εισιτήριο της πρόκρισης, ενώ είναι πολύ πιθανό να φθάνουν και έξι βαθμοί στα εντός έδρας παιχνίδια με τη Βοσνία και τη Μάλτα και στα εκτός έδρας με την Τουρκία και την Ουγγαρία, ώστε του χρόνου το καλοκαίρι να… γίνουμε κάτοικοι Ελβετίας και Αυστρίας, καθώς εκεί θα φιλοξενηθεί η τελική φάση. «Είναι σαν δρόμος 120 μέτρων και τώρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία, αλλά αν δεν έχεις αντοχή ο αντίπαλος μπορεί να σε πιάσει», λέει ο Οτο Ρεχάγκελ.

Για την ακρίβεια, η Νορβηγία (με ένα παιχνίδι περισσότερο) και η Τουρκία απέχουν δύο βαθμούς, ενώ το πρόγραμμα των επόμενων αγωνιστικών φέρνει την Ελλάδα να υποδέχεται τη Βοσνία (13/10) και να ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη (17/10). Νίκη επί της Βοσνίας και ένα θετικό αποτέλεσμα στην Πόλη θα θα μας φέρουν πιο κοντά στα τελικά.

Ωστόσο, στο παιχνίδι με τη Βοσνία, ο ομοσπονδιακός δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Σεϊταρίδη και Σαμαρά, οι οποίοι στο Οσλο συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες. Θα επιστρέψουν, πάντως, οι Γιαννακόπουλος, Χαριστέας, Αμανατίδης, Καψής και Σπυρόπουλος, οι οποίοι δεν ήταν στη Νορβηγία λόγω τραυματισμών. Να σημειωθεί πως η ΕΠΟ αναμένεται να δώσει έξτρα πριμ στους διεθνείς για την εμφάνισή τους στο «Ούλεβαλ.

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος παρακολούθησε από την Αγγλία την αναμέτρηση της Εθνικής με την Νορβηγία. Και δήλωσε χθες: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλη είναι η αγωνία, όταν είσαι εκτός αποστολής. Οταν παίζεις σιγά σιγά μέσα στον αγώνα φεύγει το άγχος. Οταν όμως είσαι εκτός, βλέπεις μόνο τις προσπάθειες των συμπαικτών σου. Είναι δύσκολα τα πράγματα από την τηλεόραση και τον καναπέ. Ηταν ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς, το ξέραμε από την αρχή. Το ήξεραν και τα παιδιά που ήταν στην αποστολή και προετοιμάζονταν για το παιχνίδι. Ηταν ένα ματς, το οποίο οι Νορβηγοί έπρεπε πάση θυσία να κερδίσουν και τώρα που δεν τα κατάφεραν, μπαίνουν και αυτοί σε περιπέτειες. Πλέον έχουν και αυτοί την αγωνία του τι θα γίνει, ενώ με νίκη τους θα πέρναγαν αυτοί στην πρώτη θέση στον όμιλο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή