Δεν θέλουμε να ξέρουμε

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκλονιστικες ήταν οι στιγμές της κατάρρευσης, μέσα στο γήπεδο, του νεαρού και ταλαντούχου ποδοσφαιριστή της Σεβίλλης Αντόνιο Χοσέ Πουέρτα, όπως τις μετέφερε η τηλεόραση.

Ενα έμφραγμα μέσα στο γήπεδο, ένα μέσα στα αποδυτήρια και δύο στο νοσοκομείο που τον μετέφεραν, πριν από το γενικό collapsous συντομεύσει το τέλος, παρά τις προσπάθειες των ιατρών. Απέραντη θλίψη και συγκίνηση, στην Ισπανία πρώτα απ’ όλα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι οπαδοί της ΑΕΚ στο επαναληπτικό παιχνίδι με την ομάδα του Πουέρτα άναψαν κεράκια στις κερκίδες σε ένδειξη συλλυπητηρίων. Ηταν μια όμορφη στιγμή. Ο ευρωπαϊκός Τύπος έγραψε πολλά και συγκινητικά για τον άτυχο Πουέρτα, που σε λίγες ημέρες επρόκειτο να γίνει πατέρας.

Ολα αυτά πέρασαν και το γεγονός αρχίζει να ξεθωριάζει χωρίς κανείς να τολμήσει να θέσει τα εύλογα ερωτήματα. Ποιοι και ποιες εξετάσεις έγιναν για να ερευνηθούν τα αίτια της καθολικής κατάρρευσης του οργανισμού ενός νέου αθλητή και μάλιστα επαγγελματία; Ποιοι και πώς αναζήτησαν την πιθανότητα χρήσης αναβολικών, που μαστίζουν πλέον, εκτός του στίβου, και το υψηλών απαιτήσεων ποδόσφαιρο;

Η απαντηση είναι κανείς! Ο Πουέρτα πήρε τα μυστικά στον τάφο του όπως τα πήρε και η Φλόρενς Γκρίφιθ, που στα 38 της χρόνια, έχοντας κάνει δύο απίστευτα παγκόσμια ρεκόρ στα σπριντ, πέθανε από έμφραγμα για να ταφεί εξπρές, πριν τολμήσει να εκφράσει κάποιος τις απορίες του.

Τα γεγονοτα αυτά όπως και τόσα άλλα πέρασαν πλέον στην ιστορία. Οι σύγχρονες κοινωνίες ουδόλως ενδιαφέρονται για τον τρόπο και το κόστος των αθλητικών θριάμβων.

Το μονο που θέλουν, είναι η πάση θυσία νίκη για να το ευχαριστηθούν και να πανηγυρίσουν.

Οι καθε λογής ηγεσίες ανάβουν το πράσινο φως με τον όρο «αν σας πιάσουν εμείς δεν ξέρουμε τίποτα». Θέλουμε ποδόσφαιρο με παίκτες που να μπορούν να παίζουν επί 90 λεπτά τρέχοντας ακατάπαυστα χωρίς να κουράζονται καθόλου. Θέλουμε να τους βλέπουμε να παίζουν τρία ματς την εβδομάδα, αλλά δεν θέλουμε να ξέρουμε πώς μπορεί να γίνεται αυτή η υπερβολή.

Μια κηδεία λιγότερη, μια περισσότερη, δεν είναι και σπουδαίο πράγμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή