ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ και τα δύο γκολ που πέτυχε ο Σωτήρης Κυργιάκος με την εθνική ομάδα κατά της Νορβηγίας, επανέφεραν στην επικαιρότητα τα σενάρια για μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Ξέρετε, αυτές οι περιπτώσεις είναι όπως όταν ένας παλιός ηθοποιός γίνει πάλι της μόδας. Ολες οι παλιές του ταινίες ξαναπαίζονται στις τηλεοράσεις. Οχι, φυσικά, πως ο διεθνής αμυντικός «πάλιωσε». Απλά κάπου, μετά την ένταξή του στην Αϊντραχτ, τον είχαν ξεχάσει τα… πρωτοσέλιδα.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ είναι αν πράγματι υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει ο Σωτήρης στο ελληνικό πρωτάθλημα και, μάλιστα, με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Θεωρούμε πως είναι πολύ δύσκολο. Οχι γιατί δεν τον θέλουν στους πρωταθλητές ή ο ίδιος το σκέφτεται. Αντιθέτως, και οι δύο πλευρές επιθυμούν έναν τέτοιο γάμο. Ομως, δεν αρκεί να πουν το «ναι» η νύφη, ο γαμπρός, άντε και η… πεθερά, η γερμανική ομάδα. Στην Ελλάδα θα πρέπει να συμφωνήσει και όλο το… σόι. Και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων».

ΜΑΛΙΣΤΑ. Σε μια εποχή που οι Αφρικανοί γίνονται… Δανοί και οι Κενυάτες… Αμερικανοί, οι φανατικοί των ομάδων δεν ανέχονται ένας πρώην «πράσινος», που κάποτε είχε… ενοχλήσει τον αγαπημένο τους (βλέπε Καστίγιο), να φορέσει τα κόκκινα. Τώρα, αν ο λατρευτός τους έχει ρίξει «μαύρη πέτρα πίσω του» και ο πρώην «αιώνιος εχθρός» είναι αυτός που λείπει από την πολύπαθη άμυνα της ομάδος τους, ποσώς τους ενδιαφέρει.

ΚΑΙ το παράλογο είναι πως ακόμα και εκεί όπου δεν υπάρχει καπνός, κάποιοι βλέπουν φωτιά. Καταχωνιασμένο στα ντουλάπια ήταν το σενάριο «Ο Κυργιάκος στον Ολυμπιακό». Κι όμως αυτοί, σ’ ένα παιχνίδι που είχε ανθρωπιστικό σκοπό, έβριζαν εν χορώ τον διεθνή ποδοσφαιριστή. Ισως μαζί τους και οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα. Βλέπετε, οι «κολλημένοι» είναι ίδιοι παντού.

ΠΡΑΓΜΑΤΙ, είναι άξιον απορίας γιατί δεν βγαίνει η διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ να τους κόψει μια και καλή τον… βήχα. Να ξεκαθαρίσει πως η τεχνική ηγεσία θέλει τον παίκτη. Ο ίδιος δεν έχει αντίρρηση να ενταχθεί στην ομάδα και, αν τελικά συμφωνήσουν και οι Γερμανοί, τον Δεκέμβριο θα είναι στου Ρέντη. Είτε τον θέλουν είτε όχι οι οργανωμένοι. Είναι απίστευτο να γίνεται η προσπάθεια, με πλάγιους τρόπους, να καμφθεί η αντίσταση 2.000-3.000 οπαδών.

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ Κόκκαλης δεν ήταν εφέτος που αποφάσισε να τους κάνει πέρα; Αυτός δεν είναι που τους γύρισε την πλάτη, μετά τα όσα συνέβησαν λόγω Ριβάλντο; Γιατί τώρα πάλι τους υπολογίζει και φοβάται την αντίδρασή τους; Στο κάτω κάτω έχει πληρώσει ακριβά την παρουσία τους και την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά τους. Με αποκορύφωμα να δώσει η ομάδα χωρίς θεατές τον κρίσιμο πρώτο αγώνα, της Τρίτης με τη Λάτσιο στο «Καραϊσκάκη», χωρίς θεατές.

ΤΩΡΑ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ έχει την ευκαιρία να τους δείξει ποιος είναι το αφεντικό. Αν μπορέσει, ας πάρει τον Κυργιάκο και να τους γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Αν το κάνει, θ’ αποδείξει πως, επιτέλους, έκοψε οριστικά τον ομφάλιο λώρο με τον οποίο «επικοινωνούσαν», εδώ και χρόνια, με αμφίπλευρα οφέλη…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή