ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΟΛΕΪ

Κυρίαρχος η Ισπανία

Η μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ανδρών, ολοκληρώθηκε χθες στη Μόσχα. Η Ισπανία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, νικώντας την «οικοδέσποινα» Ρωσία με 3-2 (25-18, 20-25, 24-26 από 24-21, 30-28, 16-14). Η Σερβία νίκησε 3-1 (25-18, 23-25, 25-21, 25-16) τη Φινλανδία και πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Η Ελλάς κατετάγη 13η. Η κατάταξη: Ισπανία, Ρωσία, Σερβία, Φινλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Γαλλία, Βέλγιο, Πολωνία, Σλοβακία, ΕΛΛΑΣ, Κροατία, Τουρκία, Σλοβενία.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΖΟΥΝΤΟ

«Ασημένιο» ο Ηλιάδης

Αλλο ένα ασημένιο παγκόσμιο μετάλλιο πρόσθεσε στη συλλογή του ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Ηλίας Ηλιάδης, που ήταν 2ος και το 2005. Στο πρωτάθλημα, που θα τελείωνε τα ξημερώματα, για την Ελλάδα, στη Βραζιλία, πέτυχε τέσσερις νίκες, ενώ στον τελικό της κατηγορίας των 90 κ. έχασε από τον Γεωργιανό, Ηρακλή Τσικερίτζε. Την 9η θέση κατέλαβαν στα 66 κ. ο Ταριέλ Ζιντιρίδης (1ος ο Βραζιλιάνος, Ντέρλι) και στα 81 κ. ο Θόδωρος Μασμανίδης (1ος ο Βραζιλιάνος, Καμίλο).

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΥΘΜΙΚΗΣ

Ικανοποιητική εμφάνιση

Καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι Ελληνίδες χθες, στην πρεμιέρα του παγκόσμιου πρωταθλήματος, στην Πάτρα. Αγωνίσθηκαν στον προκριματικό στο σχοινάκι. Η Ελίνα Ανδριόλα με 15,775 βαθμούς είναι 9η, ενώ απομένουν το Β΄ και το Δ΄ γκρουπ, που θα αγωνισθούν σήμερα. Η Μορφούλα Ντώνα, με 14,525 είναι 26η και η Ευαγγελία Γκουντρουμπή, με 13,300 β., 44η. Σήμερα, από τις 10.00, οι Ελληνίδες θα αγωνισθούν στο στεφάνι.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

«Ψάχνουν» βαθμούς

Θέσεις, που θα δώσουν τους απαιτούμενους βαθμούς, ώστε η ελληνική άρση βαρών να εκπροσωπηθεί στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου τουλάχιστον με τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, θα επιδιώξουν να καταλάβουν οι αθλητές μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που αρχίζει σήμερα στην Ταϊλάνδη. Ο πρώτος, που αγωνίζεται είναι σήμερα ο Αρθούρος Ακριτίδης (56 κιλά). Το Α΄ γκρουπ θα διεξαχθεί αύριο. Σήμερα θα γίνει το Α΄ γκρουπ των 48 κ. γυναικών.

ΠΑΛΗ

Στόχος η οκτάδα

Η θέση στην οκτάδα, που προσφέρει πρόκριση στους Ολυμπιακούς, είναι ο στόχος των Ελλήνων και των Ελληνίδων, οι οποίοι θα αγωνισθούν από σήμερα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο Αζερμπαϊτζάν. Σήμερα θα παλέψουν στην ελληνορωμαϊκή ο 3ος Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Αρτέμιος Κιουρεγκιάν (55 κ.) και οι Χρήστος Γκίκας (60 κ.) και Ευγένιος Πεντόρετς (66 κ.).

ΠΟΛΟ ΕΦΗΒΩΝ

Τέταρτη η εθνική

Την 4η θέση κατέλαβε η εθνική μας ομάδα πόλο των εφήβων, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που έγινε στη Μάλτα. Στον μικρό τελικό έχασε από την Κροατία με 4-10. Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Σερβία, που επεβλήθη της Ουγγαρίας με 11-9.

ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

«Εφυγε» ο Κόλιν ΜακΡέι

Ο Κόλιν ΜακΡέι έφυγε από τη ζωή απρόσμενα. Ο 39χρονος παλαιός παγκόσμιος πρωταθλητής των ράλι (1996, 1997, 2001) βρέθηκε νεκρός μαζί με άλλους τρεις ανθρώπους, ανακοινώθηκε χθες. Το απόγευμα του Σαββάτου, το ελικόπτερό του συνετρίβη σε δάσος στη Σκωτία. Σε αυτό επέβαιναν, επίσης, ο πεντάχρονος γιος του, Τζόνι, ένας εξάχρονος φίλος του και ένας 37χρονος οικογενειακός φίλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή