Ελπίδες για οκτάδα από τον Καρντάνοφ

Ελπίδες για οκτάδα από τον Καρντάνοφ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον 3ο Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ, Αμιράν Καρντάνοφ στρέφονται σήμερα οι ελπίδες της ελληνικής πάλης για κατάκτηση θέσης στην οκτάδα του παγκόσμιου πρωταθλήματος, το οποίο διεξάγεται στο Μπακού (Αζερμπαϊτζάν). Κάθε θέση στην οκτάδα ισοδυναμεί με πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Ο πρωταθλητής της κατηγορίας των 55 κιλών της ελευθέρας πάλης βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση και η τεχνική ηγεσία αισιοδοξεί, ότι μπορεί να μπει στους οκτώ καλύτερους. Το κακό (που μπορεί, υπό προϋποθέσεις, ν’ αποδειχθεί καλό), είναι ότι στον Α’ γύρο θ’ αντιμετωπίσει τον Ρώσο, Μπεσίκ Κουντούχοφ. Οι πληροφορίες λένε, ότι ο Ρώσος είναι πολύ φορμαρισμένος και αναμένεται να φτάσει στον τελικό, οπότε θα «παρασύρει» όσους νικήσει, για να διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο.

Χθες μόνο ο Σέργιος Σολόντκης (74 κιλά) κατόρθωσε να σταθεί καλά. Τελικά, κατετάγη 12ος στους 54. Στον Α’ γύρο νίκησε με πτώση τον Λεττονό, Βισνάκοβς, αλλά μετά έχασε από τον Δανό, Μάντσεν – Οβεργκορντ, ο οποίος έφτασε στον τελικό, και τον Αζέρο, Αμπντούλοφ.

Οι άλλοι δύο παλαιστές μας έπαιξαν μόνο έναν αγώνα και ηττήθηκαν. Ο Ντάντε Χαρεμπασβίλι (84 κ.) από τον Γάλλο, Νουμονβί και ο Γιώργος Κουτσιούμπας (96 κ.) από τον Αρμένιο, Αρμάν Γκεγκαμιάν. Ετσι, ο Κουτσιούμπας κατέλαβε την 28η θέση στους 43 και ο Χαρεμπασβίλι την 39η στους 56.

Σήμερα θ’ αγωνισθούν άλλοι δύο Ελληνες. Στην ελληνορωμαϊκή ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος (120 κιλά), που έχει κάποιες ελπίδες για να καταλάβει θέση στην οκτάδα, και στην ελευθέρα ο Θέμης Ιακωβίδης (60 κ.).

Σε τρεις παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος (Ρωσία, Βουλγαρία, Γεωργία) πήγαν χθες τα χρυσά μετάλλια. Τ’ αποτελέσματα:

74 κ.: 1. Γιανακίεφ (Βουλγαρία), 2. Μάντσεν – Οβεργκορντ (Δανία), 3. Γκενό (Γαλλία) και Βενκάιτις (Λιθουανία).

84 κ.: 1. Μίσιν (Ρωσία), 2. Βέρινγκ (ΗΠΑ), 3. Ταμασεμπί (Ιράν) και Χασάια (Γεωργία).

96 κ.: 1. Νοζάντζε (Γεωργία), 2. Εζέρσκις (Λιθουανία), 3. Ρεζαεΐ (Ιράν) και Σβετς (Τσεχία).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή