Εχασε μεγάλη ευκαιρία

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να μπει «με το δεξί» στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ και στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης», παραχώρησε ισοπαλία με 1-1 στην Λάτσιο. Επί 70΄ φαινόταν να κρατάει στο χέρι του παιχνίδι, χάρη στο γκολ του Γκαλέτι στο 55΄. Η οπισθοχώρηση, λόγω της εμφανούς κόπωσης, και η αβλεψία του βοηθού διαιτητή να μην υποδείξει σε θέση οφ σάιντ τον σκόρερ Ζάουρι στο 77΄, διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα. Γενικότερα, η διαιτησία είχε χαριστεί στην ιταλική ομάδα, διότι μετά το 1-0 δεν απέβαλε τον Στεντάρντο και σε άλλες φάσεις. Πρέπει να επισημάνουμε, πάντως, ότι τελικά οι Ολυμπιακοί πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από τον ένα βαθμό, αφού προς το 86΄ και στο 89΄ ο Νικοπολίδης κράτησε την ισοπαλία σε σουτ του Πάντεφ. Ο Τάκης Λεμονής έδειξε ότι θ’ ακολουθήσει την γνωστή τακτική του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενισχύοντας το κέντρο και την άμυνα και περιμένοντας την ομάδα να φτάσει στο γκολ με αντεπιθέσεις.

Στο α΄ ημίχρονο ο Τάκης Λεμονής, πιστός στο 4-5-1, προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους και να «βγάλει» γρήγορες αντεπιθέσεις, αλλά μάταια. Οι δύο ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι ήταν από μία ατομική προσπάθεια και σέντρα του Τοροσίδη στο 5΄, στην οποία ο Τζόρτζεβιτς αστόχησε από κοντά, και η δεύτερη στο 37΄, όταν ο Γκαλέτι με θαυμάσιο τρόπο πήρε τη μπάλα από την ωραία μπαλιά του Τζόρτζεβιτς, το σουτ του, όμως, αποκρούστηκε από τον Μπαλότα.

Αν αναζητήσουμε επιθετικές προσπάθειες των φιλοξενουμένων, θα επισημάναμε δύο. Ενα φάουλ του Λεντέσμα στο 7΄, που ο Νικοπολίδης έδιωξε σε κόρνερ και μία προσπάθεια στο 32΄ του Μάουρι, τον οποίο πρόλαβε ο Ζεβλάκοφ.

Στο 55΄ ο Τζόρτζεβιτς ξεχύθηκε από την άμυνα, έδωσε στον Λούα Λούα, που έκανε μαγική πάσα στον Γκαλέτι, που πέρασε και τον τερματοφύλακα για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Για ένα πεντάλεπτο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επωφεληθεί από την σύγχυση των Ιταλών, αλλά δεν τα κατάφερε και οπισθοχώρησε.

Ετσι, η ισοφάριση ήλθε στο 77΄ από τον Ζάουρι, που πήρε την μπάλα από θέση οφ σάιντ και αφού προηγήθηκαν αμυντικά λάθη του Ολυμπιακού. Οι γηπεδούχοι δεν αντέδρασαν μετά την ισοφάριση, παρότι ενισχύθηκε η επίθεση. Ο Ολλανδός διαιτητής, Ερικ Μπράμχαρ, «κιτρίνισε» τους Πατσατζόγλου, Στεντάρντο, Μουταρέλι, Ζάουρι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου (79΄ Κοβάτσεβιτς), Αντζας, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Γκαλέτι, Τοροσίδης, Λεντέσμα, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα.

ΛΑΤΣΙΟ: Μπαλότα, Στεντάρντο, Ζάουρι, Μάουρι (60΄ Μουταρέλι), Ρόκι, Πάντεφ, Λεντέσμα, Κριμπάρι, Μουντιγκάι, Ντε Σιλβέστρι (81΄ Σκαλόνι), Μανφρεντίνι (70΄ Ντελ Νέρο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή