«Βόμβα» Ρόζενμποργκ στην Τσέλσι

«Βόμβα» Ρόζενμποργκ στην Τσέλσι

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαθμό χρυσάφι στο Λονδίνο πήρε η Ρόζενμποργκ, στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Νορβηγοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι με την Τσέλσι σε μια ποδοσφαιρική αναπαράσταση του μύθου του Δαβίδ με τον Γολιάθ.

Η Ρόζενμποργκ ταξίδεψε στην Αγγλία έχοντας άγνοια κινδύνου. Και αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, όπου κοίταζε ίσια στα μάτια τον ισχυρότατο αντίπαλό της. Το γκολ ήρθε γρήγορα με τον Κόπινεν (24΄) και χρειάστηκε πολύς χρόνος και αρκετό ανακάτεμα της τράπουλας από τον Μουρίνιο για να ισοφαρίσουν οι «μπλε» με τον Σεφτσένκο (53΄).

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Βαλέθνια νίκησε τη Σάλκε 1-0, στο Γκελζενκίρχεν και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης. Το γκολ για τις «νυχτερίδες» σημείωσε ο Βίγια (63΄).

Με το δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στον 4ο όμιλο, Μίλαν και Σαχτιάρ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης με σκόρερ τους Πίρλο (9΄), Ιντζάγκι (24΄) έκαμψαν την μικρή αντίσταση της Μπενφίκα, επικρατώντας με 2-1… Το γκολ των Πορτογάλων σημείωσε στις καθυστερήσεις ο Νούνο Γκόμες.

Οι Ουκρανοί από την πλευρά του πήραν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, ουσιαστικά, στο πρώτο δεκάλεπτο νικώντας τη Σέλτικ με 2-0 (5΄ Μπραντάο, 8′ Λουκαρέλι).

Στο Ντραγκάο, Πόρτο και Λίβερπουλ στον α’ όμιλο αναδείχθηκαν ισόπαλες, με το τελικό 1-1 να διαμορφώνεται από το πρώτο εικοσάλεπτο. Σκόραραν οι Λούτσο Γκονζάλες (πέναλτι 8΄) και Κάιτ (17΄).

Με δύο τέρματα στην επανάληψη, η Μαρσέιγ πήρε το «τρίποντο» κόντρα στη Μπεσίκτας, στο «Βελοντρόμ». Δράστες οι 76΄ Ροντριγκές (76΄) και Σισέ (+90).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή