ΑΕΚ: πρώτος στόχος, «μηδέν» στην άμυνα

ΑΕΚ: πρώτος στόχος, «μηδέν» στην άμυνα

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλεονέκτημα στην πρόκριση στους ομίλους του κυπέλλου UEFA θέλει ν’ αποκτήσει σήμερα η ΑΕΚ απέναντι στη Σάλτσμπουργκ (19.00, Mega). Η «Ενωση» θα επιδιώξει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της και να σκοράρει. Κάτι που αναμένεται να είναι αρκετά δύσκολο, αφού, εκτός των άλλων, η αυστριακή ομάδα μετράει ήδη 12 επίσημα παιχνίδια, έναντι μόλις δύο της ΑΕΚ!

Ο Λορένθο Σέρα Φερέρ, γνωρίζοντας τον βαθμό επικινδυνότητας του αγώνα, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. «Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Πρώτα δεν θέλουμε να δεχθούμε γκολ και μετά να βάλουμε εμείς όσο πιο πολλά γίνεται. Η Σάλτσμπουργκ έχει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Εχει εμπειρίες στην Ευρώπη. Αυτό που θέλω είναι να δώσουμε θέαμα στο κοινό, αλλά και οι παίκτες να αποκτήσουν στοιχείο εμπιστοσύνης. Αναφέρομαι στο ότι κάθε τρεις μέρες έχουμε παιχνίδι και η εμπιστοσύνη βοηθάει πολύ», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός.

Ο Φερέρ δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο η ΑΕΚ να μη συνεχίσει στην Ευρώπη, ενώ ο μεγάλος πονοκέφαλός του έχει να κάνει με την αγωνιστική απραξία της ομάδας. «Θα μου άρεσε να έχουμε αγωνιστικό ρυθμό. Δεν είναι το ίδιο οι προπονήσεις με τα επίσημα παιχνίδια. Αυτή η προετοιμασία θα μας βάλει σε μια δοκιμασία. Ηταν η μεγαλύτερη προετοιμασία που έχω ζήσει στην προπονητική μου καριέρα. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Στην έλλειψη αγώνων στάθηκε και ο Παντελής Καφές: «Θα θέλαμε να έχουμε περισσότερα παιχνίδια για να παρουσιαστούμε έτοιμοι, απέναντι σε μια καλή ομάδα. Στόχος μας είναι να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, που θα μας δώσει πλεονέκτημα στη ρεβάνς και να πάρουμε την πρόκριση».

Στο 4-2-3-1 φαίνεται να καταλήγει ο Φερέρ: Μάχο (τερματοφύλακας), Ράμος (δεξί μπακ), Αρουαμπαρένα (αριστερό μπακ), Δέλλας, Αλβες (κεντρικοί αμυντικοί), Ενσαλίβα, Καφές (αμυντικά χαφ), Σέζαρ (αριστερό χαφ), Μανού (δεξί χαφ), Ριβάλντο (επιτελικός μέσος), Λυμπερόπουλος (σέντερ φορ).

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Σάλτσμπουργκ, Τζιοβάνι Τραπατόνι, επισήμανε πως αποτελεί έστω και μικρό πλεονέκτημα το γεγονός πως οι παίκτες του έχουν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους και ότι η ρεβάνς διεξάγεται στην Αυστρία. Ο Ιταλός τεχνικός ωστόσο τόνισε πως θα γίνει ένα ανοικτό και δυνατό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή