Πάρτι η Μπάρτσα, μεγάλη νίκη η Φενέρ

Πάρτι η Μπάρτσα, μεγάλη νίκη η Φενέρ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες επέστρεψε η Μπαρτσελόνα η οποία επικράτησε της Λιόν με 3-0 στην πρώτη αγωνιστική του 5ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρώτο ημίχρονο, οι Γάλλοι εμφανίστηκαν φοβισμένοι, δίνοντας χώρο στους Ισπανούς. Αποτέλεσμα της πίεσης της Μπαρτσελόνα, ήταν το αυτογκόλ του Κλερκ στο 21΄ έπειτα από ωραία ατομική προσπάθεια του Μέσι. Ο Αργεντίνος στο 38΄ παραλίγο να χριστεί σκόρερ, αλλά ο Κλερκ «ξεπλήρωσε» το προηγούμενο λάθος του, διώχνοντας την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Λιόν φάνηκε πιο επιθετική, αλλά οι παίκτες του Ράικαρντ ήταν αυτοί που δημιούργησαν ευκαιρίες, οι οποίες όμως σταμάτησαν πάνω στον πολύ καλό τερματοφύλακα, Ρεμί Βερκουτρέ. Ο Μέσι ό,τι δεν κατάφερε στο 38΄ το κατάφερε στο 82΄ όταν εκμεταλλεύθηκε την ασίστ του Ινιέστα και πλάσαρε όμορφα τον Γάλλο γκολκίπερ. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ανρί στο 90΄ ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Βερκουτρέ σε σόλο του Ντος Σάντος.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ρέιντζερς πέτυχε μία σπουδαία ανατροπή απέναντι στην Στουτγάρδη, της οποίας επικράτησε με 2-1. Το σκορ άνοιξε για τους Γερμανούς ο Γκόμες στο 56΄ αλλά οι Σκοτσέζοι με ένα γκολ του Ανταμ (62΄) και άλλο ένα από το σημείο του πέναλτι με τον Ντάρκεβιλ (75΄) πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Η Ρόμα για τον 6ο όμιλο δεν συνάντησε προβλήματα απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου. Οι Ρωμαίοι πήραν από νωρίς προβάδισμα στο σκορ με τον Περότα στο 9΄ και διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Τότι στο 70΄. Για τον ίδιο όμιλο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σημείωσε μία δύσκολη νίκη στην Πορτογαλία επί της Σπόρτιγκ Λισαβόνας χάρη σε γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 62΄.

Με το δεξί μπήκε στον 7ο όμιλο η Φενέρμπαχτσε, η οποία πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Ιντερ στην Τουρκία με 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ντέιβιντ με ωραίο σουτ στο 43΄. Για τον ίδιο όμιλο, η Αϊντχόβεν δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 2-1 στην Ολλανδία. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Λάζοβιτς στο 59΄ για να έρθει στο 80΄ ο Πέρεζ να κάνει το 2-0. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 89΄ ο Λοβ.

Η Σεβίλλη δεν κατάφερε να συνοδεύσει με ένα θετικό αποτέλεσμα την παρθενική της εμφάνιση σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ισπανοί ηττήθηκαν στο Λονδίνο με 3-0 από την Αρσεναλ, χάρη σε γκολ των Φαμπρέγκας (27΄), Φαν Πέρσι (59΄) και Σίλβα στις καθυστερήσεις. Για τον ίδιο όμιλο, τον 8ο, η Σλάβια Πράγας επιβλήθηκε στην Τσεχία της Στεάουα Βουκουρεστίου με 2-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Σενκερίκ (13΄), οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Γκονγιάν (33΄) αλλά ο Μπελάιντ στο 63΄ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή