ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΣΟΚ – Ολυμπιακός, βίοι παράλληλοι. Εντάξει, ο πρωταθλητής Ελλάδος δεν ηττήθηκε, αλλά και η ισοπαλία με τη Λάτσιο, έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, χαρακτηρίζεται αποτυχία. Και όπως στο πρώτο, έσπευσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος να επιρρίψει τις ευθύνες της συντριβής του κόμματός του στον αρχηγό του, Γιώργο Παπανδρέου, έτσι και ο Ιλια Ιβιτς, δεν περίμενε ούτε ένα εικοσιτετράωρο για να αφήσει αιχμές κατά του Τάκη Λεμονή, ως κύριου υπεύθυνου της μη νίκης των «ερυθρολεύκων».

Ο τεχνικοσ, διευθυντής, ο άνθρωπος που είναι το «μάτι του προέδρου», μίλησε ευθέως για τα σφάλματα που είδε στον αγωνιστικό χώρο. «Γυρίσαμε πίσω μετά το 1-0», «Είναι θέμα προπονητή που δεν παίξαμε με δεύτερο επιθετικό», «Αυτός είδε τη Λάτσιο, αυτός πήρε τις αποφάσεις» «Δεν αντιδράσαμε», «Υπερεκτιμήσαμε τη Λάτσιο», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Ιβιτς σε θέματα που αφορούσαν την αγωνιστική εικόνα της ομάδος του.

ΑΠΟ την πλευρά του, ο Τάκης Λεμονής επέμενε να δίνει συγχαρητήρια στους παίκτες του, παρότι για τριάντα λεπτά… χάζευαν τους αντιπάλους τους που έκαναν συνεχείς βόλτες έξω από την περιοχή του Αντώνη Νικοπολίδη. Είχε την εξήγηση πως «έπαιζαν άμυνα πίσω από τη μπάλα».

Ναι, σιγουρα αυτό απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αλλά όχι αυτή η άμυνα να εφαρμόζεται τόσο κοντά στο τέρμα. Διότι όπως ήταν φυσικό, όταν το παιχνίδι παίζεται λίγο έξω από την περιοχή σου, είναι στατιστικά δεδομένο, πως θα δεχθείς το γκολ. Η δικαιολογία πως η ισοφάριση ήρθε από θέση οφ σάιντ δεν ευσταθεί, διότι οι φιλοξενούμενοι μπορούσαν να πετύχουν κι άλλο γκολ και να φύγουν με το «διπλό» από το Φάληρο.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ θεωρούμε πως ο Λεμονής δεν βοήθησε την ομάδα μετά το 1-0. Είδε, όπως όλοι, την άτακτη οπισθοχώρηση, ειδικά μετά το 70΄. Ακόμα κι αν θεωρήσουμε πως αυτή προήλθε από κόπωση, δεν αντέδρασε με κάποια αλλαγή, ώστε να δώσει φρέσκο αέρα στο κέντρο. Ο Τζόρτζεβιτς προήρχετο από τραυματισμό. Το ίδιο και ο Γκαλέτι. Κι όμως, δεν υπήρξε, από ό,τι αποδείχτηκε, σκέψη για την αντικατάστασή τους.

ΑΚΟΜΑ και μετά την ισοφάριση, η είσοδος του Κοβάσεβιτς δεν θα έπρεπε να γίνει στη θέση του Πατσατζόγλου. Απόδειξη, η ευκολία που έφτασαν οι Ιταλοί δύο φορές στο δεύτερο γκολ. Δεν χαλάς μία γραμμή, η οποία πήγαινε καλύτερα από όλες τις υπόλοιπες. Το κέντρο του Ολυμπιακού δεν… περπατούσε. Αυτό το έβλεπαν όλοι. Ο προπονητής του όχι…

ΕΙΝΑΙ, πλέον, γεγονός πως ο Ελληνας τεχνικός δεν αισθάνεται και τόσο άνετα στον πάγκο. Μπορεί, προς το παρόν, να μην υπάρχει θέμα, αλλά σίγουρα, σε κάθε παιχνίδι θα κρίνεται πολύ αυστηρά.

ΟΤΑΝ, μάλιστα, η ενημέρωση της διοίκησης για τις κινήσεις του γίνεται από έναν άνθρωπο, που είναι γνώστης του ποδοσφαίρου, αλλά και είναι αυτός που ουσιαστικά επέλεξε τους παίκτες που έχει τώρα στη διάθεσή του ο Τάκης Λεμονής. Είναι, λοιπόν, σίγουρο πως ο Ιλια Ιβιτς με κανένα τρόπο δεν θα θελήσει να φανεί πως οι επιλογές του δεν ήταν σωστές…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή