Απέφυγε τα χειρότερα ο Σπύρος Σταματιάδης

Απέφυγε τα χειρότερα ο Σπύρος Σταματιάδης

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάλλον απέφυγε τα χειρότερα ο πρωταθλητής της κατηγορίας των 77 κ. της άρσης βαρών, Σπύρος Σταματιάδης, που προχθές, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών της Τσιάνγκ Μάι (Ταϊλάνδη), προσπαθώντας να καταρρίψει, με 166 κ. το ελληνικό ρεκόρ του αρασέ τραυματίσθηκε στον αριστερό αγκώνα. Η ακτινογραφία δεν έδειξε πρόβλημα στα οστά. Τη Δευτέρα στην Αθήνα θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να φανεί αν και πόσο έχουν πειραχτεί οι σύνδεσμοι. O Σταματιάδης, με τα 160 κ., που ανύψωσε κατέλαβε την 5η θέση στο αρασέ, στους 48 αθλητές.

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Αννα Αθανασιάδου στο Β΄ γκρουπ της κατηγορίας 58κ. Αναδείχθηκε 3η στο σύνολο με 198 κ., ενώ ήταν 1η στο αρασέ με 91 και 8η στο ζετέ με 107. Ετσι, η χειρότερη θέση που μπορεί να πάρει είναι η 14η, αφού στο Α΄ γκρουπ, που θα γίνει σήμερα, μετέχουν 11. Η Χαρίκλεια Καστρίτση είναι 13η με 188 κ. (83-105). Ετσι, θα βαθμολογηθεί, αφού βαθμό παίρνουν οι 25 πρώτες..

Ευχάριστα είναι τα νέα από τον Βασίλη Κωνσταντινίδη. Η κατάσταση του πρωταθλητη των 105 κ., που είχε προσβληθεί από οξεία γαστρεντερίτιδα, βελτιώθηκε και αποφασίστηκε να μεταβεί στην Ταϊλάνδη, ώστε να προσπαθήσει να βοηθήσει την ομάδα, που «κυνηγάει» βαθμούς για να πάει με πέντε αθλητές στους Ολυμπιακούς. Ο Κωνσταντινίδης θα φτάσει το πρωί της Κυριακής και αγωνίζεται το βράδυ της Δευτέρας.

Ο 2ος Ολυμπιονίκης του 2000 στην κατηγορία των 77 κ., Βίκτωρ Μήτρου θ’ αγωνισθεί σήμερα στο Β΄ γκρουπ των 85 κ. Στην κατηγορία έχουν δηλωθεί 49 αθλητές.

– Μία νίκη και μία ήττα ήταν ο απολογισμός του Στάθη Τοπαλίδη (κατηγορία 120 κ.) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ελευθέρας πάλης που γίνεται στο Μπακού (Αζερμπαϊτζάν). Νίκησε τον Ιάπωνα, Ακιχίτο Τανάκα, όμως στον γύρο των «16» ηττήθη από τον Τούρκο, Φατίχ Τσακίρογλου. Η Γιλντίζ Εσίμοβα – Τουρτμπάγιεβα (Καζαχστάν) αποδείχθηκε πολύ δύσκολη αντίπαλος για τη Φανή Ψαθά (48 κ.), που έχασε στον Α΄ γύρο. Το ίδιο ισχύει για τον Ορέστη Λεωνίδη (96 κ.), που ηττήθη από τον Ελβετό, Γκρεγκορί Μαρτινέτι. Σήμερα θ’ αγωνισθούν στα 51 κ. (μη Ολυμπιακή κατηγορία) η Ευδοξία Παυλίδου και στα 55 η Σοφία Πουμπουρίδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή