Από Δευτέρα τα σπουδαία

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο μέρες χωρίζουν τον Παναθηναϊκό από τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Λιθουανός από τη στιγμή που τοποθετήθηκε στ λίστα των υπό παραχώρηση παικτών από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, μπορεί να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του σε όποια ομάδα καταβάλλει την απαραίτητη αποζημίωση (buy out) μετά το πέρας δύο εργάσιμων ημερών. Οπότε, από το βράδυ της Δευτέρας και έπειτα, είναι πολύ πιθανό να «αναρτηθεί» στην επίσημη ιστοσελίδα των «πρασίνων» η συνηθισμένη λιτή ανακοίνωση που θα επισημοποιεί την απόκτηση του Λιθουανού.

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να βγάλει από τα ταμεία του ένα ποσό που θα ανέρχεται στα 2 εκ. ευρώ προκειμένου να καλύψει το «buy out», ενώ για τις οικονομικές απολαβές του «Σάρας» θα δαπανηθούν περίπου 3,5 εκ. δολάρια για κάθε χρόνο συνεργασίας. Ακόμα και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παύλος Γιαννακόπουλος, στο περιθώριο του τουρνουά της Ρόδου επιβεβαίωσε πως οι «πράσινοι» είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του 31χρονου γκαρντ.

– Η «ήττα» του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό στο θέμα του Γιασικεβίτσιους έχει πεισμώσει τον αντιπρόεδρο της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, Παναγιώτη Αγγελόπουλο, ο οποίος ψάχνει τον ιδανικό τρόπο προκειμένου να «κλέψει» τις εντυπώσεις στο μεταγραφικό παζάρι. Παράλληλα, ο Τσάρλι Μπελ, ο παίκτης που «ταλαιπώρησε» για αρκετό καιρό τον Ολυμπιακό και φάνηκε πρόσφατα να καταλήγει στους Μαϊάμι Χιτ, τελικά παρέμεινε στους Μιλγούοκι Μπακς. Τα «ελάφια» κατέθεσαν στον 28χρονο γκαρντ προσφορά ισόποση αυτής που είχε από τους Μαϊάμι Χιτ, δηλαδή 18,3 εκατομμύρια δολάρια για πέντε χρόνια, και τον διατήρησε στις τάξεις της.

– Ο Σκότι Πίπεν επιστρέφει στα παρκέ. Στα 41 του χρόνια ο έξι φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ με τη φανέλα των Σικάγο Μπουλς είναι έτοιμος να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του προσφέρει η Τέρπαν Πογιάτ (πιο γνωστή ως ΤοΠο) για δύο αγώνες του φινλανδικού πρωταθλήματος. «Αυτή τη στιγμή συζητάμε τις λεπτομέρειες για το πότε και σε ποιους αγώνες θα πάρει μέρος. Θα είναι ο κορυφαίος παίκτης που έπαιξε ποτέ στην Ευρώπη», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΤοΠο, Αλέκσι Βαλαβουόρι. Ο ίδιος, πάντως, αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση που αφορούσε τις οικονομικές απολαβές του «ινδιάνου».

– Ανοιχτά άφησε όλα τα ενδεχόμενα ο Αντρέι Κιριλένκο αναφορικά με το μέλλον του. Ο Ρώσος σταρ των Γιούτα Τζαζ μιλώντας σε εφημερίδα της πατρίδας του δεν απέκλεισε την περίπτωση να αγωνιστεί στην Ευρώπη, καθώς όπως τόνισε είναι προετοιμασμένος να φύγει από το ΝΒΑ: «Θέλω να παίξω σε μια ομάδα που με χρειάζεται και τώρα νιώθω ότι η χώρα μου με χρειάζεται. Δεν μπορώ να αποκλείσω όμως ευρωπαϊκούς συλλόγους. Πιστέψτε με είμαι προετοιμασμένος για να φύγω από το ΝΒΑ. Αυτό δεν σημαίνει ότι… πεθαίνω να παίξω στην Ευρώπη. Απλά είμαι έτοιμος», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο «ΑΚ-47».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή