Αφησε την αντίπαλο να σκοράρει!

Αφησε την αντίπαλο να σκοράρει!

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Λέστερ Σίτι πήγε πιο πέρα από τα συνηθισμένα πλαίσια του «φερ-πλέι», χαρίζοντας ένα γκολ στη Νότιγχαμ Φόρεστ σε αγώνα του αγγλικού Λιγκ Καπ την περασμένη Τρίτη.

Η συνάντηση των δύο ομάδων είχε αρχίσει τον περασμένο μήνα, αλλά διεκόπη στο ημίχρονο λόγω καρδιακής προσβολής του παίκτη της Λέστερ, Κλάιβ Κλαρκ, κι ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ της Νότιγχαμ, που αγωνίζεται στην τρίτη τη τάξει κατηγορία στην Αγγλία, μία κάτω από τη Λέστερ.

Ο Κλαρκ διέφυγε τον κίνδυνο και το παιχνίδι ορίστηκε να αρχίσει πάλι από την αρχή την Τρίτη. Ο προπονητής της Λέστερ, Γκάρι Μέγκσον, είπε στους παίκτες του ότι έπρεπε να αποδώσουν και πάλι στη Φόρεστ το προβάδισμα που χωρίς να φταίει έχασε, χαρίζοντάς της ένα γκολ από την αρχή. Ετσι με τη σέντρα, και κατόπιν συνεννοήσεως των 22 ποδοσφαιριστών στο Σίτι Γκράουντ του Νότιγχαμ, πήρε την μπάλα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Πολ Σμιθ και με ελαφρό τροχάδην έφτασε στη μεγάλη περιοχή, περνώντας μπροστά από τους παίκτες της Λέστερ που τον ενθάρρυναν. Μπήκε στην περιοχή (όπου ο τερματοφύλακας της Λέστερ του έδωσε και το χέρι του) και χωρίς κανένα εμπόδιο άνοιξε το σκορ στο πρώτο λεπτό εν μέσω χειροκροτημάτων.

Από ‘κει και πέρα το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά και μάλιστα η Λέστερ ανέτρεψε το αποτέλεσμα και νίκησε 3-2, παίρνοντας την πρόκριση για τον επόμενο γύρο. «Απλώς θεωρήσαμε ότι αυτό ήταν το σωστό», είπε ο κ. Μέγκσον, ενώ η αγγλική ομοσπονδία επικοινώνησε με τη Λέστερ και της έδωσε συγχαρητήρια για την κίνηση αυτή.

Δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά που το αγγλικό «φερ-πλέι» συγκινεί και διδάσκει. Τον Φεβρουάριο του 1999 η Αρσεναλ κέρδισε τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με γκολ του Μαρκ Οφερμαρς που προήλθε από πλάγιο που παραχώρησε η Γιουνάιτεντ ώστε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε παίκτη της. Τότε η Αρσεναλ προσφέρθηκε να ακυρωθεί ο αγώνας και να ξαναπαίξουν, όπως κι έγινε. Η Αρσεναλ νίκησε και πάλι, τη φορά αυτή με 2-0.

Χαρακτηριστική ήταν και η περίπτωση του Πάολο ντι Κάνιο τον Δεκέμβριο του 2000, όταν έπιασε την μπάλα με τα χέρια αντί να βάλει γκολ, ώστε να σταματήσει η φάση της ομάδας του, της Γουέστ Χαμ, σε αγώνα με την Εβερτον και να φροντίσει ο γιατρός τον τερματοφύλακα της αντιπάλου που είχε χτυπήσει, κι ενώ το ματς ήταν 1-1 στις καθυστερήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή