ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ UΕFΑ

Αλμα δύο θέσεων

Υπάρχει ελπίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αρκεί να μην είναι μία παρένθεση η απίστευτη βραδιά της 20ης Σεπτεμβρίου, με τις πέντε νίκες των εκπροσώπων μας στο κύπελλο UEFA. Οι πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες αποτελούν ρεκόρ για τη χώρα μας στη συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς το προηγούμενο ήταν οι τέσσερις νίκες σε πέντε παιχνίδια στον πρώτο γύρο της περιόδου 1999-2000. Η Ελλάδα σκαρφάλωσε από τη 18η στη 16η θέση, αφήνοντας πίσω της τη Νορβηγία και την Ελβετία, ενώ κυνηγάει πλέον τη Βουλγαρία. Αν η Ελλάδα διατηρηθεί στη 16 θέση, θα έχει τη μεθεπόμενη περίοδο πέντε εκπροσώπους στα κύπελλα Ευρώπης, με δύο εξ αυτών να έχουν τη δυνατότητα πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Σέντρα στην Ξάνθη

Στα «Πηγάδια» η Ξάνθη υποδέχεται απόψε  τον Αστέρα Τρίπολης για τη 2η αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι που στην πρεμιέρα είχαν επικρατήσει του ΠΑΟΚ με 1-0, θέλουν να συνεχίσουν με νίκες και να παραμείνουν ψηλά στη βαθμολογία. Στην άλλη πλευρά η ομάδα της Τρίπολης που ξεκίνησε με ήττα στην έδρα της απ’ τη Λάρισα στην πρώτη της παρουσία στη Σούπερ Λίγκα, θα ψάξει για τους πρώτους της βαθμούς.

Β΄ ΕΘΝΙΚΗ

Πρεμιέρα στα Ιωάννινα

Στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων αρχίζει σήμερα ο ποδοσφαιρικός μαραθώνιος της Β΄ Εθνικής, με τον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με το Αιγάλεω. Η σέντρα έχει προγραμματιστεί για τις 16.00.

ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Παρενέργειες στην Τσέλσι

Περήφανος για τη δουλειά του στην Τσέλσι παρουσιάστηκε ο πρώην πλέον τεχνικός των Λονδρέζων. «Νομίζω ότι η απόφαση που πήρα τον Μάιο του 2004 να έρθω στην Αγγλία ήταν εξαιρετική. Ηταν μία όμορφη και πλούσια περίοδος στην καριέρα μου. Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς της Τσέλσι για τη σχέση αγάπης που είχαμε και η οποία πιστεύω ότι θα διαρκέσει για πάντα», τόνισε ο Πορτογάλος. Η φυγή του Μουρίνιο προκάλεσε αναταράξεις στο εσωτερικό της ομάδας και στους οπαδούς. Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα «Sun» ο Ντιντιέ Ντρογκμπά εξοργίστηκε από την απομάκρυνση και είναι έτοιμος να ζητήσει μεταγραφή. «Τον έβλεπε ως μέντορα και έπαιζε πάντα καλά εξαιτίας της δικής του παρουσία. Τώρα σκέφτεται πολύ σοβαρά να φύγει και αυτός», δήλωσε ο εκπρόσωπός του. Τις ίδιες σκέψεις έχουν αρχίσει να κάνουν και οι Μίκαελ Εσιέν, Φρανκ Λάμπαρντ, Ρικάρντο Καρβάλιο και Πάουλο Φερέιρα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ – ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

«Απώλεια ο Μουρίνιο»

Παραμονές του μεγάλου ντέρμπι της πρέμιερσιπ, Μάντσεστερ Γ. – Τσέλσι, ο προπονητής των «μπέμπηδων» Αλεξ Φέργκιουσον, χαρακτήρισε ως σημαντική απώλεια για το αγγλικό πρωτάθλημα την απομάκρυνση του Ζοζέ Μουρίνιο. «Πρόκειται για μία απογοήτευση για το άθλημα. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής και έκανε σημαντική δουλειά στην Τσέλσι. Πραγματικά ευχαριστιόμουν να συναγωνίζομαι μαζί του. Ηταν κάτι φρέσκο και νέο για το ποδόσφαιρο. Του εύχομαι τα καλύτερα», τόνισε ο Σκωτσέζος τεχνικός.

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ

Νοκ άουτ ο αρχηγός

Ενα μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης θα μείνει ο αρχηγός των «ρόβερς», Ράιαν Νέλσεν, που τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με τη Λάρισα για το κύπελλο UEFA. Ο 29χρονος αμυντικός αποκόμισε ένα τραυματισμό στη γάμπα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ ο χρόνος αποθεραπείας του υπολογίζεται στις τέσσερις εβδομάδες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή του για τη ρεβάνς με τους «βυσσινί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή