ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. Διότι διαβάζοντας χθες τα πρωτοσέλιδα, όχι μόνο των αθλητικών εφημερίδων, πιστέψαμε πως βρεθήκαμε στην… Ισπανία. Στη χώρα της οποίας κάθε χρόνο, όλες σχεδόν οι ομάδες της προχωρούν έως τις τετράδες και τους τελικούς των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

ΣΙΓΟΥΡΑ οι πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες ήταν κάτι το πρωτοφανές για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα. «Ανεπανάληπτη βραδιά» τη χαρακτήρισαν κάποιοι. Κάτι θα ξέρουν… Αφού ούτε ο πλέον αισιόδοξος οπαδός δεν περίμενε κάτι ανάλογο. Κι αυτό αποδεικνύει το επίπεδο που βρίσκεται το ποδόσφαιρό μας σε συλλογικό επίπεδο.

ΑΠΟ τις πέντε νίκες θεωρούμε σπουδαίες αυτές του Αρη, της Λάρισας και του Πανιωνίου. Οχι μόνο επειδή οι τρεις αυτές ομάδες είναι εκτός του ποδοσφαιρικού κατεστημένου, αλλά επετεύχθησαν, επί ισχυρών αντιπάλων από χώρες που βρίσκονται σε πολύ ανώτερο επίπεδο από το δικό μας. Αυτές πράγματι έκαναν την υπέρβαση. Ακόμα κι αν οι ομάδες του Μπάγεβιτς, κατά πρώτο λόγο και του Δώνη κατά δεύτερο, έχουν πολύ δρόμο ακόμα για να πάρουν την πρόκριση.

ΓΙΑ την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό η κατάκτηση των τριών βαθμών ήταν αναμενόμενη. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, θα ήταν αποτυχία, αφού οι αντίπαλοί τους ήταν πολύ αδύναμοι. Επομένως εκείνα που θα πρέπει να κρατήσουν οι τεχνικές τους ηγεσίες είναι κάποια καλά στοιχεία που έδειξαν οι ομάδες τους. Ο Φερέρ που είδε πως κάποιοι από τον πάγκο μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά και ο Πεσέιρο που βρίσκει στο πρόσωπο του Μάτος τον ιδανικό παίκτη για τη θέση του αμυντικού χαφ.

ΚΑΙ οι δύο όμως θα πρέπει να προβληματιστούν για την αμυντική λειτουργία των ομάδων τους. Το ότι η ΑΕΚ δεν κινδύνεψε άμεσα δεν σημαίνει τίποτα. Κενά υπήρχαν, αλλά η επιθετική αδυναμία της αυστριακής ομάδος ήταν τέτοια που δεν μπόρεσε να τα εκμεταλλευτεί. Ενώ ο Παναθηναϊκός για άλλη μία φορά έδωσε στον αντίπαλο έτοιμα γκολ, στο… πιάτο.

ΑΠΟ τις πέντε ομάδες μας για τις τρεις θα περιμένουμε πλέον τυπικά τις ρεβάνς και έπειτα την κλήρωση για να μάθουμε τις αντιπάλους της στους ομίλους. Για τις δύο υπάρχουν ακόμα ενενήντα δύσκολα λεπτά. Οποια όμως τύχη κι αν έχουν η Λάρισα και ο Αρης, θεωρούμε πως οι εμφανίσεις αυτών των δύο ήταν το μεγάλο κέρδος της προχθεσινής βραδιάς. Οπως και η νίκη του Πανιωνίου στη Γαλλία.

ΔΙΟΤΙ πιστεύουμε πως θα πιστέψουν πλέον πως έχουν τις δυνατότητες να νικήσουν οποιονδήποτε αντίπαλο, ακόμα και εκτός έδρας, στις εγχώριες διοργανώσεις. Οι επιτυχίες τους αυτές θα τους αποβάλλουν επιτέλους το «κόμπλεξ» του μικρού και θα κοιτάζουν στα μάτια τους «μεγάλους». Γεγονός που θα δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημά μας.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ δύο ας… χαμηλώσουν τους τόνους των πανηγυρισμών, διότι δεν πέτυχαν τίποτα σπουδαιότερο από το να δώσουν έξι αναμενόμενους βαθμούς στη γενική μας βαθμολογία…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή