Μήπως θα πρέπει να δηλώνουμε UEFA

Μήπως θα πρέπει να δηλώνουμε UEFA

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι ομαδεσ μασ έπαιξαν αυτή την εβδομάδα στην αυλαία των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Μία στο Τσάμπιονς Λιγκ και πέντε στο UEFA. Ο απολογισμός, πολύ καλός. Ο Ολυμπιακός, υπερτιμώντας τη Λάτσιο, παραχώρησε ισοπαλία. Ενα αποτέλεσμα που, συγκρινόμενο με την αξία και την ιστορία των δύο ομάδων, δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί αποτυχία. Αν και η εικόνα του παιχνιδιού ήταν τέτοια που η ζυγαριά θα μπορούσε αρχικά να γείρει προς τον Ολυμπιακό (ως το 65΄), αλλά μετά προς την ιταλική ομάδα.

Στο UEFA οι ομάδες μας τα πήγαν κάτι περισσότερο από περίφημα. Ειδικά η Λάρισα, ο Πανιώνιος και ο Αρης μας προσέφεραν νίκες που δεν τις περιμέναμε. Γεγονός που αποδεικνύει πως για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, δεν υπάρχουν μόνο οι τρεις πρώην εταίροι του ΠΟΚ. Φυσικά, μιλάμε πάντα για παιχνίδια στην δεύτερη τη τάξει διοργάνωση. Και ειδικά τώρα που βρισκόμαστε στην προκριματική φάση για τους ομίλους. Από εκεί και πέρα τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο δύσκολα.

Η ΑΕΚ καθάρισε χωρίς αντίσταση της Σάλσμπουργκ, κάνοντας τη ρεβάνς ευχάριστο τουριστικό ταξιδάκι, ενώ ο Παναθηναϊκός με τον γνωστό του… αέρα πέρασε από την Μπρατισλάβα, αν και δεν ενθουσίασε με την απόδοσή του.

Μηπωσ, λοιπόν, θα πρέπει να το σκεφθούμε σοβαρά, πως, αν θέλουν να έχουν οι ομάδες μας κάποιες επιτυχίες εκτός συνόρων να… δηλώνουν συμμετοχή μόνο στο UΕFΑ;

Διοτι, απ’ ότι παρακολουθήσαμε στην πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, μόνο με την… Θεά Τύχη, θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να βρεθεί ακόμα και στην τρίτη θέση του ομίλου του. Οσο νωρίς κι αν είναι ακόμα να βγάλουμε την τελική κατάταξη, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έδειξαν κάτι που να μας πείσουν πως θα μπορέσουν να πετύχουν κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση. Και, δυστυχώς γι’ αυτούς, θα αποχαιρετήσουν νωρίτερα από τους άλλους εκπροσώπους μας την Ευρώπη.

Και θα ειναι σκληρό γι’ αυτούς, διότι και περισσότερα χρήματα επένδυσαν, αλλά έδειξαν πως διαθέτουν σύνολο που θα μπορούσε εύκολα να σταθεί στους ομίλους του UEFA. Αυτά όμως έχουν τα… σαλόνια.

Εκεινο που θα πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι, αν σε κάποια από τις ομάδες μας που θ’ αγωνιστούν στους ομίλους, κάτι δεν πάει καλά, και από τα πρώτα παιχνίδια χαθούν οι ελπίδες πρόκρισης, να μην τα παρατήσουν και αρχίσουν να παίζουν για την… ευρωπαϊκή εμπειρία.

Διοτι και ο… μισός βαθμός στο σακούλι της ειδικής βαθμολογίας της UEFA, μάς είναι απαραίτητος. Ηδη βρισκόμαστε στην 18η θέση και από την επόμενη περίοδο ακόμα και ο πρωταθλητής, ο μοναδικός εκπρόσωπος πλέον στον θεσμό, θα πρέπει να δώσει προκριματικό αγώνα για να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Επομενωσ, αν τώρα που θα είναι ευκαιρία, δεν μαζέψουν μερικούς βαθμούς όσοι θα παίζουν στους ομίλους, τότε στις επόμενες περιόδους οι «Ευρωπαίοι» εκτός από δαxτυλοδεικτούμενοι, θα είναι υποχρεωμένοι να παίζουν από τον Ιούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή