Βιάστηκαν να συναντηθούν…

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έντονο το πράσινο χρώμα πραγματοποιήθηκε χθες η κλήρωση της Α1, την οποία λάμπρυναν με την παρουσία τους εξέχουσες αθλητικές προσωπικότητες, όπως οι Ντίβατς, Πάσπαλι, Ιβκοβιτς, Πόλαρντ, Ράις αλλά και το πριγκιπικό ζευγάρι της Σερβίας, Αικατερίνη και Αλέξανδρος Β΄. Ο Παναθηναϊκός μονοπώλησε τα βραβεία της εκδήλωσης, όντας κάτοχος του «triple crown» (πρωταθλητής, κυπελλούχος Ελλάδας και πρωταθλητής Ευρώπης) ενώ από το στόμα του προέδρου της «πράσινης» ΚΑΕ, Παύλου Γιαννακόπουλου, «βγήκε» η είδηση την οποία όλοι περίμεναν. Το αφεντικό του «τριφυλλιού» όταν του ζητήθηκε να δώσει αυτό που όλοι περίμεναν (τη μεταγραφή του Γιασικεβίτσιους) απάντησε: «Αύριο τα νέα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι σήμερα πιθανότατα ο Παναθηναϊκός θα ανακοινώσει την απόκτηση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο ΕΣΑΚΕ βράβευσε την καλύτερη πεντάδα του προηγούμενου πρωταθλήματος, την οποία αποτέλεσαν οι Περπέρογλου (ως παίκτης του Πανιωνίου), ο «ερυθρόλευκος», Βασιλόπουλος και οι «πράσινοι», Μπατίστ, Σισκάουσκας και Διαμαντίδης. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, επίσης, ανακηρύχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της περσινής Α1, παραλαμβάνοντας το βραβείο του από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη. Καλύτερος προπονητής, ασφαλώς, ποιος άλλος απ’ τον τεχνικό του «τριφυλλιού», Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Το βραβείο του «ευ αγωνίζεσθαι», μοιράστηκαν οι Πανελλήνιος, Ολυμπιάδα Πατρών και Ολύμπια Λάρισας. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι το επόμενο «Αll Star game» θα διεξαχθεί στις πυρόπληκτες περιοχές και τα έσοδά του θα διατεθούν στην αποκατάσταση των πληγέντων.

Η νέα Α1 θα αρχίσει στις 20 Οκτωβρίου (θα ολοκληρωθεί στις 4/4 η κανονική περίοδος) και η 1η αγωνιστική δεν επιφύλαξε κάποιο ντέρμπι: Ολύμπια Λάρισας – ΑΕΛ 1964, Ολυμπιάδα Πατρών – Αρης, Αιγάλεω – ΑΕΚ, Μαρούσι – Πανελλήνιος, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός – ΑΓΟΡ, Κολοσσός Ρόδου – Πανιώνιος.

Το ντέρμπι των «αιωνίων» δεν αργεί. Ο Παναθηναϊκός την 3η αγωνιστική θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή