Γράφουν ιστορία στην κωπηλασία

Γράφουν ιστορία στην κωπηλασία

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μεθυσμένη πολιτεία» είναι η ελληνική κωπηλασία, που ζει τις σπουδαιότερες ημέρες της ιστορίας της. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών, που διεξήχθη στο Πόζναν (Πολωνία), τα ελληνικά κουπιά συνέλεξαν δύο χρυσά μετάλλια και από ένα ασημένιο και χάλκινο. Ηλθαν αυτά να προστεθούν στο ασημένιο παγκόσμιο των Βασίλη Πολύμερου – Δημήτρη Μούγιου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και στις άλλες δύο θέσεις (5η και 6η) στο πρωτάθλημα κόσμου ανδρών – γυναικών, στα τρία χρυσά στο παγκόσμιο νέων (ώς 23 ετών) και στο ένα χάλκινο στο παγκόσμιο νεανίδων.

Η Χρύσα Μπισκιτζή και η Αλεξάνδρα Τσιάβου αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Το ίδιο πέτυχαν στο διπλό σκιφ οι Γιάννης Τσάμης – Γιάννης Χρήστου. Ηταν η μεγάλη έκπληξη των αγώνων.

Ο Πολύμερος και ο Μούγιος πρόσθεσαν στην τροπαιοθήκη τους το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Πρώτευσε το πλήρωμα της Ουγγαρίας. Το χάλκινο μετάλλιο, τέλος, πήρε η τετράκωπος με τους Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα, Γιώργο Τζιομπανίδη και Παύλο Γαβριηλίδη. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Τσέχοι και το ασημένιο οι Γερμανοί.

«Αποδείξαμε, ότι είμαστε από τα σταθερότερα πληρώματα στο αγώνισμα. Πήραμε την 5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τώρα το χρυσό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς. Αυτό το μετάλλιο ήταν το καλύτερο επιστέγασμα της περιόδου. Για λίγες ημέρες θα ξεκουραστούμε και μετά θ’ αρχίσουμε προετοιμασία για το Πεκίνο.

Σκοπεύουμε να κάνουμε μόνο δύο αγώνες για το παγκόσμιο κύπελλο και μετά θ’ αφοσιωθούμε στην προπόνηση για τους Ολυμπιακούς», δήλωσε η Μπισκιτζή.

Ο σύντροφός της, ο Βασίλης Πολύμερος επεσήμανε, ότι ο βασικός στόχος της χρονιάς γι’ αυτούς ήταν το παγκόσμιο πρωτάθλημα. «Από τη στιγμή, όμως, που μπήκαμε στον τελικό και είδαμε ποιοι ήταν οι αντίπαλοί μας, πιστέψαμε, ότι μπορούσαμε να πάρουμε μετάλλιο. Τα καταφέραμε, παρότι δεν βρισκόμασταν σε τόσο καλή κατάσταση όσο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή