«Είναι τρελοί αυτοί οι Γιαννακόπουλοι»

«Είναι τρελοί αυτοί οι Γιαννακόπουλοι»

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΕΙΝΑΙ τρελός ο πρόεδρος» είναι το σύνθημα που φωνάζουν οι οπαδοί, όταν θέλουν να εξάρουν το αφεντικό της ομάδας, που βάζει τα λεφτά για να κάνει μεγάλες και ακριβές μεταγραφές. Στην περίπτωση του μπασκετικού Παναθηναϊκού, θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο στιχάκι. Για παράδειγμα, «είναι θεοπάλαβοι οι αδελφοί…» ή κάτι παρόμοιο.

ΔΙΟΤΙ αυτό το οποίο προσφέρουν οι Γιαννακόπουλοι στους οπαδούς τους, δεν είναι μόνο μία καλή ομάδα. Είναι η σιγουριά πως οτιδήποτε κάνει το… αντίπαλο δέος, θα φαντάζει πολύ μικρό και ανήμπορο ν’ αντιδράσει μπροστά σ’ αυτό που θα κάνει η διοίκηση των «πρασίνων». Πως όσο υπάρχουν αυτοί, ο «αιώνιος» αντίπαλος θα είναι πάντα δεύτερος. Αυτό είπαν προς όλους τους ενδιαφερόμενους.

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ για την επιστροφή του Σπανούλη και για την απόκτηση του Γιασικεβίτσιους δεν αποτελούν σχέδιο μόνο για την ενδυνάμωση ακόμη περισσότερο των πρωταθλητών Ευρώπης. Είναι και ένα μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες. Είναι αυτό που λέμε «τα λέω της πεθεράς, για να τ’ ακούει η νύφη». Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η πρώτη είναι ο Ολυμπιακός και η δεύτερη η οικογένεια Βαρδινογιάννη.

ΤΑ ΔΥΟ αδέλφια εδώ και χρόνια έχουν κερδίσει τη μάχη των εντυπώσεων στην άτυπη κόντρα τους με τα αφεντικά της ΠΑΕ. Οσο κι αν αυτή η κόντρα είναι άνιση. Διότι το έχουμε επισημάνει και το επαναλαμβάνουμε. Τα οικονομικά, αλλά και τα αγωνιστικά μεγέθη, για την δημιουργία μεγάλης ομάδας στο ποδόσφαιρο είναι τεράστια σε σχέση με αυτά του μπάσκετ.

ΟΜΩΣ όταν ο οπαδός ακούει πως το ύψος της μεταγραφής του Λιθουανού άσου θα φτάσει τα 12.000.000 ευρώ για δύο χρόνια, κάπου αρχίζει και κάνει τις συγκρίσεις. Πόσα λεφτά βάζουν οι μεν και πόσα οι δε. Οταν, μάλιστα, βλέπει πως οι Γιαννακόπουλοι δεν αρκούνται στην περσινή τους επιτυχία, να κατακτήσουν και τους τρεις τίτλους, αλλά «βλέπουν» ακόμα ψηλότερα. Το πού έχουν βάλει την οροφή, δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Το σίγουρο είναι πως δεν θέλουν να χάσουν τα πρωτεία σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ του Παναθηναϊκού μάλλον θα μειώσει το ενδιαφέρον του ελληνικού πρωταθλήματος. Το λέγαμε και πέρσι, περίπου αυτή την εποχή, πως ο Ολυμπιακός δεν είναι ακόμα έτοιμος να τον χτυπήσει. Ούτε σε διοικητικό, ούτε σε αγωνιστικό επίπεδο. Και αυτό αποδείχτηκε και στο παρκέ και στις μεταγραφές. Δεν αρκούν μόνο τα λεφτά των Αγγελόπουλων. Χρειάζεται χρόνος και σχεδιασμός για τη δημιουργία ομάδος. Τα ίδια είχαν τραβήξει και ο Παύλος και ο Θανάσης, όταν οι «ερυθρόλευκοι» τους είχαν του χεριού τους για μία πενταετία.

ΜΠΟΡΕΙ και γι αυτό τα δύο αδέλφια να μην επαναπαύονται στις δάφνες τους, αλλά συνεχώς προσθέτουν κι άλλα βέλη στην φαρέτρα του Ομπράντοβιτς. Για να μην βρει την ευκαιρία ο αντίπαλος να… σηκώσει κεφάλι και αμφισβητήσει την κυριαρχία τους στον χώρο του μπάσκετ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή