Με Μπλάνκο σβήνει κενά

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηγέτη των… φτωχών τείνει να εξελιχθεί ο Ισμαέλ Μπλάνκο. Ο Αργεντινός στράικερ, ως σύγχρονος Ζορό (άλλωστε χθες φόρεσε και την απαιτούμενη μάσκα), έβγαλε για μια ακόμη αγωνιστική την υποτονική ΑΕΚ από το αδιέξοδο, σημειώνοντας το μοναδικό και νικητήριο γκολ στον αγώνα με τη Βέροια.

Ο Μπλάνκο έδειξε και σε αυτό το παιχνίδι ότι είναι παίκτης που ξέρει αρκετά καλά τη δουλειά του. Εχοντας πάρει την ιδανική θέση μέσα στην περιοχή του Τέρολ, εκμεταλλεύτηκε με τον ιδανικότερο τρόπο την κεφαλιά – πάσα του Αλβες και, επίσης, με κεφαλιά παραβίασε την εστία του Ολλανδού τερματοφύλακα (34΄). Ηταν το τρίτο γκολ του «Ζουνγκουί», το οποίο τον φέρνει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ και την ομάδα του στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας, μαζί με τη Skoda Ξάνθη.

Ωστόσο η ΑΕΚ δεν ικανοποίησε με την απόδοσή της και έδειξε σ’ ένα ακόμη παιχνίδι πρωταθλήματος ότι δεν έχει αυτοματισμούς, ειδικά στην επίθεση, και καλή ανάπτυξη από τα άκρα. Το μόνο θετικό στοιχείο για την «Ενωση» από τον χθεσινό αγώνα είναι ότι για τρίτο συνεχόμενο ματς δεν δέχεται γκολ. Σε αυτό, βέβαια, συμβάλλει και το γεγονός ότι ο Φερέρ επιλέγει να παίζει με δύο αμυντικά χαφ, τα οποία συχνά – πυκνά πατάνε την περιοχή της ομάδας τους για να βοηθήσουν τους αμυντικούς.

Ο Ισπανός τεχνικός, και στη Βέροια, φάνηκε ότι δεν ήθελε να παίξει με τη φωτιά. Εβαλε στην άκρη το αγαπημένο του «ροτέισον» και χρησιμοποίησε αυτούς που έχει διαλέξει για βασικούς, φέτος. Βέβαια του έλειπαν οι Σέζαρ, Λυμπερόπουλος, αλλά χρησιμοποίησε Ριβάλντο, Μανού, οι οποίοι ήταν οι μοναδικές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός της Βέροιας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, φάνηκε καλά διαβασμένος. Εκλεισε με τους Κόλτζο, Τσιμπλίδη τα δύο άκρα, από όπου γίνεται το παιχνίδι της «Ενωσης», είχε πάντα παίκτη πάνω στον Ριβάλντο για να τον κουράσει, με αποτέλεσμα ο Μπλάνκο έμενε να τρέχει χωρίς νόημα.

Η ΑΕΚ έμοιαζε υπνωτισμένη. Ωστόσο, ευτύχησε σε μια στημένη φάση (φάουλ του Δέλλα από το κέντρο προς την περιοχή, δείγμα της αδυναμίας στη λειτουργία) να προηγηθεί στο σκορ με τον Μπλάνκο. Το γκολ έριξε ακόμη περισσότερο την ποιότητα, αφού οι «κιτρινόμαυροι» επέλεξαν να το διαφυλάξουν ως «κόρην οφθαλμού», προς χάριν του θεάματος. Τα επτά σουτ που έγιναν σε όλο το παιχνίδι, μόλις δύο προς το τέρμα, μαρτυρούν την εικόνα του αγώνα.

ΒΕΡΟΙΑ: Τέρολ, Σαμαράς, Ζέεντορφ (78΄ Πάες), Ζουλίνιο (84΄ Ράνιτς), Τσιμπλίδης, Κόλτζος, Ζιλβάν, Παρμαξίδης, Μεντόζα, Μπαλάφας, Ερέρα (72΄ Μουζαουί).

ΑΕΚ: Μάχο, Ράμος, Αρουαμπαρένα, Ζεράλδο Αλβες, Δέλλας, Ενσαλίβα, Ζήκος, Ριβάλντο (83΄ Τόζερ), Μανού (92΄ Πλιάτσικας), Μπλάνκο, Μαντούκα (76΄ Κονέ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή