Πισω απο τις Καμερες

5' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για γέλια και. .. κλάματα

Αν στον Ολυμπιακό γέλασαν μία φορά με την κλήση του Λούα Λούα σε απολογία, στον Παναθηναϊκό γέλασαν δέκα. Ούτε καν σαν ψίθυρος ειπώθηκε οτιδήποτε από τους «πράσινους» για το θέμα αυτό, μιας και κανείς, από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, μέχρι τον… κηπουρό της Παιανίας, θεώρησε ότι υπήρχε κάτι προσβλητικό στον πανηγυρισμό του. Ανεπίσημα, μάλιστα, η θέση του Παναθηναϊκού είναι ότι η κλήση του Λούα Λούα σε απολογία είναι αστεία.

Η υπόθεση δικαιώνει και την άποψη του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ότι οι αθλητικοί δικαστές μπορεί να είναι καλοί νομικοί, αλλά δεν γνωρίζουν καλά τις ιδιαιτερότητες του ποδοσφαίρου.

Με βάση όλα αυτά, στον Παναθηναϊκό θεωρούν το ίδιο αστεία την προσπάθεια του Ολυμπιακού να μπλέξει τον Γιάννη Βαρδινογιάννη στην υπόθεση, κατηγορώντας τον εμμέσως πλην σαφώς, ότι αυτός προκάλεσε την κλήση του Λούα Λούα σε απολογία με τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας για την αθώωση του Αντζα. Από τη στιγμή που όλοι στον Παναθηναϊκό θεωρούν αστεία υπόθεση την κλήση του ποδοσφαιριστή και εντελώς άδικη (και απίθανη) τυχόν τιμωρία του, αδυνατούν να καταλάβουν, για ποιο λόγο επέλεξε ο Ολυμπιακός να «χοντρύνει» έτσι το παιχνίδι. Ή μάλλον το καταλαβαίνουν και θεωρούν ότι η «επίθεση» έγινε για να αναστραφεί επικοινωνιακά το κλίμα μετά το θόρυβο που προκάλεσε η αθώωση του Αντζα.Χρ. Κ.

Ενδιαφέρουσα μονομαχία

Πολύ ενδιαφέρον από κάθε πλευρά είναι το αποψινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ. Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, κεντρίζει την προσοχή η «κόντρα» του Φερνάντο Σάντος τόσο με τον Γιάσμινκο Βέλιτς, όσο και με τον Ζοσέ Πεσέιρο. Ο Βέλιτς ήταν το «δεξί χέρι» του Σάντος για πολλά χρόνια και είναι η πρώτη φορά που έρχονται σε έμμεση αντιπαράθεση από τότε που χώρισαν (φιλικά ομολογουμένως) οι δρόμοι τους. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η μονομαχία και των δύο Πορτογάλων. Αν και θεωρούνται από τους κορυφαίους στη χώρα τους, είναι η πρώτη φορά στην καριέρα τους που ο ένας αντιμετωπίζει τον άλλο, καθώς όσες φορές δούλευε ο ένας στην Πορτογαλία, τύχαινε ο άλλος να εργάζεται στο εξωτερικό. Χρ. Κ.

Μια άλλη εξήγηση

Μπορεί, ανεπίσημα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να θεωρεί ότι η κλήση σε απολογία του Λούα Λούα είναι αστεία, ωστόσο, στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα κυκλοφορεί, σαν αιθαλομίχλη, η δημόσια τοποθέτηση του «Τζίγκερ», για την αθώωση του Αντζα. Και, βέβαια, οι αθλητικοί δικαστές, ως άνθρωποι που είναι και έχουν ευθιξίες, θέλοντας να αποδείξουν πως κάνουν καλά την δουλειά τους, έσπευσαν να θυροκολλήσουν την κλήση στον Αφρικανό. Είναι κι αυτή μια λογική εξήγηση… Δ. Λουκ.

Κι όμως, γίνεται…

Γίνεται να νικήσει κάποιος σ’ έναν αγώνα και ο δεύτερος να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ, και όχι ρεκόρ νέων, εφήβων ή παίδων; Γίνεται. Σε πιο άθλημα; Πού αλλού; Στην άρση βαρών. Συνέβη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, στην κατηγορία των +75 κιλών. Νίκησε η Νοτιοκορεάτισσα, Τζανγκ Μι Ραν με 319 κ. στο σύνολο. Η Κινέζα, Μου Σουάνγκσουάνγκ με την ίδια επίδοση κατετάγη 2η, αλλά κάτοχος του ρεκόρ κόσμου θεωρείται μόνο η Μου. Και τούτο διότι στην άρση βαρών τυπικά δεν υφίσταται ισοφάριση ρεκόρ. Κάτοχος θεωρείται αυτός που το σημείωσε νωρίτερα. Και η Μου προηγήθηκε χρονικά…

Παραλογισμοί

Αλλά τι περιμένετε να γίνεται σ’ ένα άθλημα στο οποίο σε κάποιες κατηγορίες δεν υπάρχουν παγκόσμια ρεκόρ από το… 1998. Γιατί; Διότι τότε η Διεθνής Ομοσπονδία καθιέρωσε νέες κατηγορίες σωματικού βάρους και καθόρισε κάποια όρια, τα οποία έπρεπε να ξεπεραστούν για να υφίσταται ρεκόρ. Τα όρια ήταν υψηλά και μερικά δεν έχουν ξεπεραστεί. Τι έπρεπε να κάνει; Ο, τι έκανε αυτή του στίβου όταν άλλαξε τον τύπο των ακοντίων. Αποφάσισε ότι η καλύτερη επίδοση που θα έχει σημειωθεί στο τέλος του πρώτου έτους χρήσης των νέων ακοντίων θα είναι το πρώτο ρεκόρ κόσμου.

Πρακτορείο ταξιδίων

Απλά πράγματα. Αλλά για να τα σκεφθούν πρέπει να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει και όχι να σκέπτονται μόνο πώς θα κάνουν ταξίδια στην Ταϊλάνδη, στη Δομινικανή Δημοκρατία, στο Κατάρ, στο Περού, στη Ν. Κορέα, στον Καναδά… Ταξιδιωτικό γραφείο έχει καταντήσει η Διεθνής Ομοσπονδία. Και όχι μόνο. Και…. ραφείο. Αποφάσισε ν’ αλλάξει τις στολές των κριτών, οι οποίοι θα πρέπει να καταβάλουν γι’ αυτές περίπου 300 ευρώ σε Ούγγρο ράφτη -Ούγγρος είναι και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας… Σημειωτέον ότι οι κριτές της άρσης βαρών όταν διαιτητεύουν διεθνείς αγώνες ΔΕΝ αμείβονται. Και τώρα τους ζητούν και χρήματα… Ν. Α. Κων.

Οι συμβάσεις F1

Η μεταγραφολογία έχει πάρει τη θέση της κατασκοπείας στη F1, με το όνομα του Φερνάντο Αλόνσο να κυριαρχεί στα paddocks. Είναι ξεκάθαρο ότι το κλίμα που επικρατεί στη McLaren δεν σηκώνει πλέον τον Ισπανό πιλότο, ο οποίος θέλει να φύγει, παρότι το συμβόλαιό του λήγει σε δύο χρόνια. Ως κυριότεροι μνηστήρες παρουσιάζονται οι Renault και Ferrari. Εάν σκεφτεί συναισθηματικά θα επιστρέψει στους Γάλλους και λογικά στους Ιταλούς. Σε αυτό το σημείο περιπλέκονται τα πράγματα. Εάν καταλήξει στη «σκουντερία», η ομάδα θα χάσει έναν από τους κορυφαίους πιλότους του grid, το Φελίπε Μάσα. Και αναρωτιέται κανείς. Μήπως και στη F1 οι συμβάσεις εργασίας συνάδουν με του δημοσίου;Δ. Λουκ.

Μια ζωή στο βόλεϊ

Στο βόλεϊ έχει αφιερώσει τη ζωή του ο Ρούλης Αγραπιδάκης. Παίκτης, στέλεχος της εθνικής, προπονητής, βοηθός, μάνατζερ, φροντιστής. Απ’ όποια θέση και ανά του ζητήθηκε ο Αγραπιδάκης ήταν πάντα κοντά στο βόλεϊ. Είτε στον Παναθηναϊκό, είτε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ευτυχώς, η ΕΣΑΠ θυμήθηκε την προσφορά του και τον τίμησε για το ήθος του και την πολύχρονη πορεία του στο χώρο. Τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για κάποιους νεότερους.Σπυρ. Σπαν.

Χρειάζονται οι επενδυτές

Τo βόλεϊ έχει ανάγκη από ανθρώπους που να είναι πρόθυμοι να επενδύσουν για το καλό του αθλήματος, της ομάδας, της φανελας. Δυστυχώς, ελάχιστοι βρίσκονται στο χώρο. Πέρσι μπήκε στον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης αλλά έφυγε δυσαρεστημένος. Ο πρόεδρος του ερασιτεχνικού, Λεωνίδας Θεοδωράκης, κατά την παρουσίαση της ομάδας τον ευχαρίστησε για την προσφορά του. Στερνή μου γνώση…. Σπυρ. Σπαν.

Απαγορευτικό

Ο νέος τραυματισμός που θα αναγκάσει τον Γιώργο Αλεξόπουλο να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για ακόμα τέσσερις μήνες έβαλε απαγορευτικό στις προθέσεις αρκετών ομάδων, οι οποίες στόχευαν στην απόκτησή του. Το συμβόλαιο του 31χρονου αμυντικού της ΑΕΚ λήγει το προσεχές καλοκαίρι με την κυπριακή Ομόνοια να είχε κάνει, ήδη, τις πρώτες διερευνητικές κινήσεις.Σ. Δ.

Ξεφύγαμε

Παράγινε το κακό με τους τίτλους, που βάζουν μερικές αθλητικές εφημερίδες. «Κλάσνιτς is back» και «Hi-Tech Ecomobility rally», γράφει η μία. «Sarasmania» η άλλη -τέλος πάντων, αυτό πάει κι έρχεται. «This is AEK» ήταν ο τίτλος μιας προ ημερών. Κάποιες, μάλιστα, έχουν τίτλους μόνιμων στηλών τους με ξένες λέξεις, γραμμένες, φυσικά, με λατινικούς χαρακτήρες. Θα μου πείτε, ότι ουκ ολίγες από αυτές τις εφημερίδες έχουν ξενικά ονόματα. Οπότε τι συζητάμε… Ν. Α. Κων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή