Πρεμιέρα με ντέρμπι Θεσσαλονίκης

Πρεμιέρα με ντέρμπι Θεσσαλονίκης

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ντέρμπι Θεσσαλονίκης ξεκινάει το φετινό πρωτάθλημα βόλεϊ της Α1 ανδρών. Ο Ηρακλής φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ (20.45, ΕΤ3) σε έναν αμφίρροπο αγώνα. Η φετινή διοργάνωση θα κινηθεί σε… γρήγορους ρυθμούς, καθώς θα υπάρξουν διακοπές για να πάρει μέρος η εθνική σε προολυμπιακά τουρνουά. Τα σωματεία θα κληθούν να παίζουν δύο φορές την εβδομάδα, ενώ οι ευρωπαϊκές αναμετρήσεις θα κουράσουν περισσότερο τους αθλητές των κορυφαίων ομάδων δίνοντας την ευκαιρία στις, θεωρητικά, μικρότερες να πετύχουν θετικά αποτελέσματα. Στην Α1, αυτή τη χρονιά, θα αγωνίζονται 42 ξένοι βολεϊμπολίστες από 16 χώρες. Τους περισσότερους εκπροσώπους έχει η Σερβία (8) και ακολουθεί η Βραζιλία (6). Από το 1969 μέχρι σήμερα τους πιο πολλούς τίτλους έχει κατακτήσει ο Ολυμπιακός (21) με δεύτερο τον Παναθηναϊκό (14).

Να κατακτήσει το δεύτερο σερί τίτλο του θα επιδιώξει ο Ηρακλής. Οι «κυανόλευκοι» ξεκινάνε στο πρωτάθλημα με ντέρμπι, ενώ προέρχονται από νίκη στο σούπερ καπ με τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι εύκολος αντίπαλος και, όπως μας λέει, ο Πλάμεν Κονσταντίνοφ χρειάζεται προσοχή: «Αυτά τα παιχνίδια τα φοβάμαι. Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι. Υστερα από το σούπερ καπ μπορεί να κάνουμε λάθος εκτίμηση και να υπερεκτιμήσουμε τις δυνάμεις μας, επειδή νικήσαμε τον Παναθηναϊκό. Ενα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει στόχο το πρωτάθλημα. Ετσι δεν έχει τίποτα να χάσει. Θα παίξει ελεύθερα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα», τονίζει ο αθλητής, που έχει το… κοκαλάκι της νυχτερίδας, αφού σε όποια ομάδα έπαιξε στη χώρα μας κατέκτησε διάκριση.

Χωρίς βασικούς του παίκτες θ’ αρχίσει τη χρονιά ο Παναθηναϊκός. Στη διάθεση του Μάουρο Μπερούτο δεν θα είναι οι τραυματίες Ανδρέας Ανδρεάδης, Σωτήρης Πανταλέων και Ηλίας Λάππας. Οι «πράσινοι» ανοίγουν την αυλαία της φετινής διοργάνωσης στη Γλυφάδα (16.30), όπου υποδέχονται τον Μίλωνα. Ο Ολυμπιακός θα παίξει στην Κυψέλη (17.00) με τον Πανελλήνιο, ενώ στον αγώνα αναμένεται να μην πάρει μέρος ο Νίκος Ρουμελιώτης, διότι παντρεύεται την εκλεκτή της καρδιάς του, πρωταθλήτρια του μπιτς βόλεϊ, Βάσω Καραντάσιου.

Πρωτοκλασάτους αθλητές πρόσθεσε στο ρόστερ της η Πάτρα. Η ομάδα της Αχαΐας φιλοξενεί τον επίσης ενισχυμένο Αρη (19.00). «Φέτος έχουμε δημιουργήσει ένα καλό σύνολο, μέρα με τη μέρα γινόμαστε καλύτεροι και όλοι μας θέλουμε πολύ να κερδίσουμε τον Αρη και αυτό όχι γιατί θα κρίνει κάτι στη βαθμολογία, αφού είναι ακόμα πολύ νωρίς αλλά για την ψυχολογία μας», τόνισε ο Μάριος Γκιούρδας. Στα άλλα παιχνίδια της αγωνιστικής, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχεται την Κηφισιά (19.00), ενώ αύριο η ΑΕΚ θα παίξει με τη Λαμία στη Γλυφάδα (18.00).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή