Πισω απο τις Καμερες

5' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέρασε τη δύσκολη δοκιμασία

Το παιχνίδι με την Κοπεγχάγη ήταν όντως «κρας τεστ» για τον Παναθηναϊκό και το πέρασε με απόλυτη επιτυχία. Στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει μεγάλη διαφορά ποιότητας με τις περισσότερες ομάδες και τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα, στο βαθμό που μερικές μαζεμένες νίκες να επιτρέπουν ασφαλή συμπεράσματα. Αντίθετα, το ματς με την Κοπεγχάγη ήταν από πλευράς συνθηκών και δυναμικότητας του αντιπάλου, επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Ισως αυτό να μη φάνηκε επειδή οι Δανοί ήταν φανερά ένα σκαλί πιο κάτω από τους «πράσινους», αλλά αυτό οφείλεται περισσότερο στην καλή παρουσία του Παναθηναϊκού και όχι σε δική τους αδυναμία. Η ομάδα του Πεσέιρο διανύει περίοδο φόρμας, με τον Πορτογάλο να έχει δύο και τρεις αξιόπιστες επιλογές σε αρκετές θέσεις, με εξαίρεση στη μεσαία γραμμή. Εφυγε ο Βίκτορ, ο Λεοντίου έχασε όλη τη χρονιά, ο Νίνης βγήκε νοκ άουτ για δύο μήνες ενώ ο Γκονζάλες δεν έχει γυρίσει ακόμα. Μέχρι να μπουν στην ομάδα οι δύο τελευταίοι, οι επιλογές του Πεσέιρο για το κέντρο θα είναι πολύ περιορισμένες, αν και στην αρχή φαινόταν να υπάρχει μεγάλο… περίσσευμα. Γι’ αυτό το λόγο, ροτέισον στη μεσαία γραμμή δεν γίνεται. Με τον Ρομέρο ντεφορμέ και τον Σιμάο άπειρο, μοναδική «καθαρόαιμη» λύση είναι ο Δημούτσος, με εναλλακτικές τους Σέριτς, Νίλσον, Δάρλα, που αν χρειαστεί, μπορούν να παίξουν στα άκρα. Χρ. Κ.

Φίλοι από τα παλιά!

Ο Ρενέ Χένρικσεν και ο Γιαν Μικάελσεν παρακολούθησαν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Κοπεγχάγη και παρότι είναι Δανοί, δεν έκρυψαν ότι επιθυμούσαν νίκη της παλιάς τους ομάδας. Η άφιξη του Χένρικσεν στο γήπεδο συνέπεσε με την άφιξη του πούλμαν των Ελλήνων δημοσιογράφων και στάθηκε στην είσοδο για να μας χαιρετήσει, ενώ ο Μικάελσεν εμφανίστηκε στα δημοσιογραφικά μαζί με τον πατέρα του και τον γιο του. Ρώτησε να μάθει κάποια πράγματα για τη φετινή δυναμικότητα των «πρασίνων», ενώ σχολίασε με κέφι την επιστροφή του Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο είχε πάντα καλές σχέσεις: «Δεν αλλάζει με τίποτα αυτός. Ολο θα τρέχει σαν τρελός πάνω κάτω στο γήπεδο και θα κάνει… βουτιές»!

Κοντά στους «πράσινους»

Ο Μίκαελ Αντονσον είχε την ευκαιρία να θυμηθεί τα (όχι και τόσο) παλιά με τους μέχρι πρότινος συμπαίκτες του, μιλώντας σχεδόν με όλους πριν και μετά το παιχνίδι. Ο Σουηδός δεν είναι ο μόνος συνδετικός κρίκος του Παναθηναϊκού με την Κοπεγχάγη. Ο Ερικ Μίκλαντ έπαιξε δύο χρόνια (2002-04) στην πρωταθλήτρια Δανίας, ενώ ο Χανς Μπάκε πήρε δύο πρωταθλήματα με την Κοπεγχάγη πριν έλθει στον Παναθηναϊκό. Αν και από την Ελλάδα έφυγε… νύκτα, ο Σουηδός προπονητής χαίρει πολύ μεγάλης εκτίμησης στην Κοπεγχάγη. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Μπάκε αντιμετωπίζεται στη Δανία περίπου όπως ο Μπάγεβιτς στην Ελλάδα. Χρ. Κ.

Αν έλειπε κι αυτό…

Με εξαίρεση το περιστατικό της μικροκλοπής που προκάλεσε τη σύλληψη οκτώ οπαδών του Παναθηναϊκού και την προληπτική κράτησή τους στο αστυνομικό τμήμα μέχρι να τελειώσει ο αγώνας, η συμπεριφορά των υπόλοιπων 500 (και πλέον) Ελλήνων φιλάθλων ήταν υποδειγματική. Στην πλειοψηφία τους ήταν ομογενείς από τη Σουηδία και τη Γερμανία, νεαρά παιδιά οι περισσότεροι που χάρηκαν πάρα πολύ τη νίκη. Τα παιδιά αυτά διψούν για κάθε τι ελληνικό και το ποδόσφαιρό τους δίνει την ευκαιρία όχι μόνο να πλησιάσουν πιο κοντά στην πατρίδα των γονιών τους, αλλά και να νιώσουν περήφανα για την Ελλάδα. Οποιος τους έβλεπε μετά το παιχνίδι, θα το καταλάβαινε αμέσως… Χρ. Κ.

Με το μυαλό στη Τρίπολη

Οχι, δεν υπερβάλλουν καθόλου οι άνθρωποι του Ολυμπιακού όταν τονίζουν πως στην παρούσα φάση τους ενδιαφέρει μόνο ο αγώνας με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Θεωρούν ότι η ομάδα της Αρκαδίας διαθέτει πολύ καλό σύνολο, ικανό να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Και επιπλέον παραδέχονται ότι τα πρωταθλήματα κρίνονται απ’ τα αποτελέσματα με τις… μικρομεσαίες ομάδες. Και ήδη οι Πειραιώτες έχουν χάσει δύο πόντους στο Ηράκλειο, στον αγώνα με τον Εργοτέλη, που στην πορεία ελπίζουν να μην είναι καταδικαστικοί. Ν. Ν. Γ.

Εκτάκτου ανάγκης

Με αποστολή… εκτάκτου ανάγκης ταξίδεψε για την Τρίπολη ο Ολυμπιακός, λόγω των πολλών απουσιών. Οι σκέψεις για να εκδώσει δελτίο και ο Τάκης Λεμονής δεν επιβεβαιώθηκαν. Αν και όπως τον έχουμε δει στις προπονήσεις, μία χαρά θα έβγαζε ένα ημίωρο. Ξέρετε πολλούς να διαθέτουν τη δική του τεχνική κατάρτιση; Ν. Ν. Γ.

Χειμωνιάτικες μεταγραφές

Μεταγραφές θα γίνουν τον χειμώνα. Δεν χρειαζόταν να συνεδριάσει χθες το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για να αποφασιστεί η ενίσχυση των «ερυθρολεύκων». Αλλωστε η διαδικασία αναζήτησης μεταγραφικών στόχων δεν σταματάει ποτέ στον Πειραιά. Ο Ιλια Ιβιτς βρίσκει διαρκώς λύσεις για κάθε θέση… Ν. Ν. Γ.

Φίλοι στην ίδια αρένα

Παραφράζοντας τη γνωστή ταινία, κάλλιστα θα μπορούσε στο αυριανό ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΑΕΚ να γραφτεί το σενάριο «δύο φίλοι στην ίδια αρένα». Ο Γιούργκεν Μάχο και ο Αντρέας Ιβανσιτς, παλιοί γνώριμοι από την κοινή θητεία τους στην εθνική Αυστρίας, έχουν γίνει αχώριστοι στην Ελλάδα. Ενδεικτικό της φιλίας των δύο παικτών είναι η ψυχολογική στήριξη του τερματοφύλακα της «Ενωσης» στον συμπατριώτη του, όταν αυτός είχε τραυματιστεί. Ενα ντέρμπι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Ομως, όποιες και αν είναι αυτές το σίγουρο είναι ότι δεν θα διαταράξει τις σχέσεις τους, ακόμη και αν ο Ιβανσιτς παραβιάσει την εστία του Μάχο. Αυτό, άλλωστε, θα είναι μια πρώτης τάξεως αφορμή για την «καζούρα» του ενός προς τον άλλο… Δ. Λουκ.

Αναδεικνύοντας ταλέντα

Το ευρωπαϊκό σπρώξιμο που έδωσε στον Αρη, με τα δύο γκολ που σημείωσε στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα, έκαναν τον Θανάση Παπάζογλου πρόσωπο της επόμενης (ποδοσφαιρικής) ημέρας. Ο 19χρονος επιθετικός, ο οποίος άρχισε δειλά – δειλά να εμφανίζεται στο ποδόσφαιρο, μέσω των μικρών Εθνικών ομάδων, δήλωσε ότι ήθελε να δικαιώσει τον προπονητή του. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς του έχει δώσει 87 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα, όλα ως αλλαγή, και 98΄ στο κύπελλο, όπου ξεκίνησε βασικός στο παιχνίδι με τον Αγιο Δημήτριο. Ο «Ντούσκο» έχει παράδοση στο ν’ αναδεικνύει ταλέντα, να τα στηρίζει… Δ. Λουκ.

Διά χειρός Γκέρσον

Η φετινή ομάδα του Ολυμπιακού στο μπάσκετ είναι 100% δημιούργημα του Πίνι Γκέρσον. Οχι, επειδή, όλες οι επιλογές των παικτών ήταν δικές του, αλλά γιατί οι «ερυθρόλευκοι», πλέον, έχουν αφομοιώσει τον τρόπο παιχνιδιού του Ισραηλινού. Δηλαδή, το γρήγορο και πολλές φορές άναρχο μπάσκετ, που αρέσκεται ο «Πίνχας» να εφαρμόζει. Αλλωστε, το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Μπολόνια ήταν η εικόνα του Ολυμπιακού που θα παρακολουθήσουμε φέτος. Σ. Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή