Διαφορετικές ιστορίες με το ίδιο… τέλος

Διαφορετικές ιστορίες με το ίδιο… τέλος

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι προπονητές, έξι διαφορετικές ιστορίες. Αγγελος Κορωνιός, Μηνάς Γκέκος, Ντάρκο Ρούσο, Στέργιος Κουφός, Γιώργος Καλαφατάκης και Ταμπ Μπάλντγουιν δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το έργο τους, καθώς οι διοικήσεις των ομάδων τους έκριναν ότι δεν ήταν οι κατάλληλοι να υλοποιήσουν τα όνειρά τους…

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ: Ο Δημήτρης Δρόσος μόλις ανέλαβε τη διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ, έδωσε άμεσα το χρίσμα του προπονητή στον 38χρονο τεχνικό. Κορωνιός και Δρόσος ήταν μαζί από τον Σπόρτιγκ και οι σχέσεις τους εκτός από επαγγελματικές ήταν (και είναι) φιλικές.

Ομως, στην Ενωση η κατάσταση δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμεναν και οι δύο, καθώς οι άσχημες εμφανίσεις και η ήττα από το Αιγάλεω στην πρώτη αγωνιστική της Α1 έφεραν τον Κορωνιό στην πόρτα της εξόδου και τον Βαγγέλη Αγγέλου στο ΟΑΚΑ.

ΜΗΝΑΣ ΓΚΕΚΟΣ: Η περσινή επιτυχημένη πορεία του Πανιωνίου, υπό τις οδηγίες του Λούκας Παβίσεβιτς, ανέβασε ψηλά τον πήχυ για την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Φέτος, οι «κυανέρυθροι» είχαν ανάγκη από ανανέωση και οι διοικούντες ανέθεσαν την τύχη της ομάδας στον φιλόδοξο Μηνά Γκέκο. Ο 48χρονος τεχνικός, όμως, έπειτα από 2 νίκες και 1 ήττα στην Ελλάδα (και άλλη μία στην Ευρώπη) απολύθηκε και τη θέση του πήρε ο Νέναντ Μάρκοβιτς.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΟΥΦΟΣ: Το 2003 ο ΑΓΟΡ αγωνιζόταν στα «ξερά» της Γ΄ εθνικής. Τότε, όμως, ο Στέργιος Κουφός ανέλαβε την ομάδα της Κρήτης και την έφερε στην Α1, από το… παράθυρο, καθώς το Ρέθυμνο πήρε τη θέση του υπό διάλυση τότε, Σπόρτινγκ, στη μεγάλη κατηγορία.

Επίσης, ο 44χρονος τεχνικός πέρσι οδήγησε την ομάδα του στη μεγαλύτερή της επιτυχία, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, απέναντι στον Παναθηναϊκό. Στα μεγάλα σαλόνια πρόλαβε να κάνει μία (ιστορική) νίκη επί του Αμαρουσίου και τρεις ήττες. Αντικαταστάτης του ο Αργύρης Πεδουλάκης.

ΝΤΑΡΚΟ ΡΟΥΣΟ: Ο Σέρβος τεχνικός ανέλαβε το Μαρούσι στα μέσα της περσινής περιόδου. Η ομάδα των βορείων προαστίων τερμάτισε 8η στα πλέι οφ και άπαντες περίμεναν φέτος κάτι… καλύτερο.

Το μουδιασμένο ξεκίνημα, όμως, στοίχισε στον 46χρονο τεχνικό, ο οποίος έπειτα από 3 ήττες σε 4 παιχνίδια εγκατέλειψε φιλικά το κλειστό του Αγίου Θωμά. Εκτοτε την τύχη του Αμαρουσίου ανέλαβε ο Σούλης Μαρκόπουλος, χωρίς όμως εμφανή σημάδια ανάκαμψης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ: Η φαινομενικά πιο άδικη απόλυση προπονητή. Ο 50χρονος τεχνικός ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2006 τον Πανελλήνιο, φτάνοντάς την 5η θέση της Α1. Μάλιστα, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, όλοι μιλούσαν για τους εκπληκτικούς «ολυμπιονίκες», οι οποίοι «καμάρωναν» στην κορυφή της Α1 με έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ομως, δύο ήττες από Πανιώνιο και ΑΕΛ σε συνδυασμό με τη μέτρια ευρωπαϊκή παρουσία και το φημολογούμενο κακό κλίμα στα αποδυτήρια έφεραν τον Καλαφατάκη μακριά από την Κυψέλη. Τον Πανελλήνιο ανέλαβε πρόσφατα ο Ηλίας Ζούρος με αποστολή να επαναφέρει το καλό κλίμα στην ομάδα.

ΤΑΜΠ ΜΠΑΛΝΤΓΟΥΙΝ: Ο Αμερικανός τεχνικός με το πλούσιο βιογραφικό στη Νέα Ζηλανδία έπεσε θύμα της ανύπαρκτης, μέχρι πρότινος, διοίκησης του ΠΑΟΚ. Προσπάθησε να κρατήσει τις ισορροπίες στην ομάδα και εν μέρει τα κατάφερε, καθώς οι παίκτες του είχαν εμπιστοσύνη.

Η νέα διοίκηση του «Δικεφάλου», με επικεφαλής τον Ευάγγελο Γαλατσόπουλο, έκρινε πως η λύση του Κώστα Φλεβαράκη ήταν η ενδεδειγμένη αυτή τη χρονική στιγμή με αποτέλεσμα ο Αμερικανός να φύγει από την Πυλαία με 7 ήττες και μόλις μία νίκη στην Α1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή