Ανακοίνωσε τον Μοχάμεντ Καλόν η ΑΕΚ

Ανακοίνωσε τον Μοχάμεντ Καλόν η ΑΕΚ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος… καλόν, όλα καλά στο φλερτ ΑΕΚ – Μοχάμεντ Καλόν. Ο επιθετικός από τη Σιέρα Λεόνε, συμφώνησε με τη διοίκηση της ΠΑΕ και αφού πέρασε μ’ επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας έξι μηνών.

«Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ΑΕΚ, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μου για να πετύχει τις φιλοδοξίες της. Στο ποδόσφαιρο ορισμένες φορές χρειάζεται να κάνεις ένα… «διάλειμμα» για να δεις τι σου συμβαίνει. Εγώ το τελευταίο διάστημα είχα αρκετά μικροπροβλήματα. Θα προσπαθήσω να είμαι έτοιμος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», είπε χαρακτηριστικά ο Αφρικανός, ο οποίος δεν είναι κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου και θα παραχωρηθεί κατά πάσα πιθανότητα δανεικός ο Ελ Χατζί Ντιουφ, προκειμένου να αδειάσει θέση ξένου.

Το βιογραφικό του

Ο Μοχάμεντ Καλόν στα 21 του χρόνια, άρπαξε από τα… μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο τότε προπονητής της Ιντερ, Εκτορ Ραούλ Κούπερ, ταλαιπωρώντας τους αντίπαλους αμυντικούς με την τρομερή ταχύτητά του (το παρατσούκλι του είναι γαζέλα).

Το ταλέντο του είχε πρώτος διαγνώσει η παλιά μεγάλη δόξα των «νερατζούρι», Σάντρο Ματσόλα, βλέποντάς τον σε ηλικία των 15 ετών, που έπαιζε στο πρωτάθλημα του Λιβάνου.

Η Ιντερ αγόρασε αμέσως τα δικαιώματά του και τον έδωσε δανεικό για δύο σεζόν (1995-1997) στην ελβετική Λουγκάνο για να «ψηθεί». Στη συνέχεια πέρασε από τις Μπολόνια, Τζένοα, Κάλιαρι, Ρετζόνα, Βιτσέντζα, πριν επιστρέψει στο Μιλάνο. Παρά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις τη σεζόν 2001-2002 με την Ιντερ, δεν προτιμήθηκε από τον Κούπερ για την επίθεση, αφού η ομάδα διέθετε μεγάλους παίκτες, όπως οι Κρέσπο, Βιέρι, Ρεκόμπα, Μπατιστούτα.

Στην τελευταία του περίοδο στο «Τζουζέπε Μεάτσα» ήρθε η τιμωρία του με οκτάμηνο αποκλεισμό για χρήση της απαγορευμένης ουσίας ναδρολόνης, στην οποία βρέθηκε θετικός σε παιχνίδι κόντρα στην Ουντινέζε (27/9/2003).

Η Μονακό, στη συνέχεια, του έδωσε την ευκαιρία να ξαναπαίξει μέσα από το γαλλικό πρωτάθλημα. Ο Καλόν την εκμεταλλεύτηκε, ξεκινώντας εντυπωσιακά την πρώτη του σεζόν στο «Πριγκιπάτο» (2004-2005). Αργότερα, όμως, άρχισαν οι διαφωνίες με τον προπονητή, Ντιντιέ Ντεσάμπ και έτσι κατέληξε στον πάγκο.

Το καλοκαίρι του 2005 προτίμησε τα πετροδόλαρα της Αλ Ιτιχάντ από την Σαουδική Αραβία. Βοήθησε την ομάδα να κατακτήσει το ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ, βγαίνοντας πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Την επόμενη σεζόν ξαναπήγε στη Μονακό, δεν τα κατάφερε, δοκίμασε, επίσης χωρίς επιτυχία, σε Μπέρμιγχαμ και Πόρτσμουθ και κατέληξε να δοκιμάζεται στην ΑΕΚ…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή