Οι οπαδοί εκτιμούν τις καλές πωλήσεις

Οι οπαδοί εκτιμούν τις καλές πωλήσεις

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εντυπωσιακοτερη σκηνή της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος είναι η αποθέωση που επιφύλαξαν στον Νίκο Σπυρόπουλο οι οπαδοί του Πανιωνίου μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας τους με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ο Σπυρόπουλος πωλήθηκε στον Παναθηναϊκό την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα. Αγωνίστηκε κανονικά με τον Πανιώνιο την Κυριακή και ήταν και από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Οποιος τον ξέρει δεν ένοιωσε την παραμικρή έκπληξη στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης -ο νεαρός πάντοτε συμπεριφέρονταν σαν καλός επαγγελματίας. Εκπληξη αντιθέτως ήταν η συμπεριφορά των οπαδών των γηπεδούχων.

Νομιζω ότι τριάντα περίπου χρόνια έπειτα από τη θεσμοθέτηση του επαγγελματισμού ο κόσμος γενικά αρχίζει να αποκτά άλλου είδους κριτήρια. Κάποτε οι οπαδοί του Πανιωνίου ένοιωθαν προδομένοι από τη συμπεριφορά του Νίκου Αναστόπουλου, όταν αυτός ζήτησε να πάει στον Ολυμπιακό και τον αποδοκίμαζαν σε κάθε ματς. Τώρα το κοινό έμαθε να εκτιμά τις καλές μεταγραφικές συμφωνίες -σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως είναι αυτή του Σπυρόπουλου, το κοινό χαιρετίζει τις σωστές πωλήσεις, ειδικά όταν νοιώθει τη βεβαιότητα ότι τα πολλά χρήματα που εισπράχτηκαν θα επενδυθούν πάλι στην ομάδα.

Η πωληση του Σπυρόπουλου είναι ένα από τα καλύτερα μεταγραφικά deal -για να το πω όπως θα το έλεγε ο Ανδρέας Βγενόπουλους π.χ. Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον καλύτερο Ελληνα αριστερό μπακ του καιρού μας. Ο ΠΑΟ, που ταλαιπωρήθηκε μετά τη φυγή αρχικά του Τάκη Φύσσα και στη συνέχεια του Μάρκους Μινχ, ήταν γυμνός στη συγκεκριμένη θέση. Οι προπονητές του ή ανακύκλωναν μέσους που βαφτίζονταν αμυντικούς (το Σέριτς ή το Δάρλα π.χ.), ή χρησιμοποιούσαν στα αριστερά δεξιοπόδαρους (τον Βίντρα και Νίλσον π.χ.). Ο ΠΑΟ ακριβοπλήρωσε ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην Ελλάδα για τα τελευταία ένσημα (όπως ήταν ο Κροάτης Ρόμπερτ Γιάρνι) ή πόνταρε σε μικρούς που δεν του βγήκαν (στον Πίτσο π.χ. ή στο Ρουμπάκη).

Η αληθεια είναι ότι καλό αριστερό μπακ δεν είναι εύκολο να βρεις ούτε στο εξωτερικό και η απόδειξη είναι ότι από τους πολλούς ξένους που έχουν έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα και παίζουν σε αυτή τη θέση ελάχιστοι ξεχώρισαν: ο Ολυμπιακός για να βρει αντικαταστάτη του Γεωργάτου έχει πληρώσει 5 εκατομμύρια ευρώ για παίκτες όπως ο Μπουλούτ, ο Ντομί και ο Ρομπέρτο Κάρλος και παίζει βασικός ο δεξιοπόδαρος Πάντος!

Ο ΠΑΟ πλήρωσε ακριβά τον μόνο παίκτη που του εγγυάται να του λύσει το πρόβλημα. Από την άλλη ο Πανιώνιος πούλησε τον ποδοσφαιριστή στη μέγιστη δυνατή τιμή. Ο κόσμος του Πανιωνίου κατάλαβε την ανάγκη του ποδοσφαιριστή να δοκιμάσει σε μια μεγαλύτερη ομάδα. Κυρίως όμως χάρηκε, γιατί τους όρους αυτής της μετακίνησης τους επέβαλε η διοίκηση της δικής του ομάδας. Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης δεν ξεπούλησε τον παίκτη στην πρώτη ευκαιρία, ούτε έκανε δεκτές απαιτήσεις. Προστάτευσε με τον τρόπο του πρώτα από όλα το συμφέρον της δικής του ομάδας κι αυτό ο κόσμος το επιβράβευσε. Το χειροκρότημα προς τον παίκτη ήταν κι ένα είδος έκφρασης κατανόησης προς την ίδια τη διοίκηση του Πανιωνίου.

Οι οπαδοι καταλαβαίνουν και δεν θέλουν να τους κοροϊδεύεις. Θα περιμένουν στωικά τον επόμενο ήρωα. Η ιστορία του Πανιωνίου είναι γεμάτη από τέτοιους…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή