Σενάρια για όλες τις θέσεις και τις… προτιμήσεις

Σενάρια για όλες τις θέσεις και τις… προτιμήσεις

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «μάχη» της ουράς και της δεύτερης ομάδας που θα υποβιβαστεί, μαζί με την Ολυμπιάδα, δεν θα είναι η μοναδική που θα κριθεί, στην αυριανή, τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Στα σενάρια του υποβιβασμού, το ίδιο αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ, τον Κολοσσό και τον ΑΓΟΡ (νίκη ή ήττα), θα υποβιβάσει την ομάδα της Κρήτης.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να παραμείνει στην Α1 ακόμα και με ήττα από τον Αρη, αν όμως και ο Κολοσσός ηττηθεί στη Ρόδο από την ΑΕΚ, γιατί στη διπλή ισοβαθμία με την ομάδα του Αλεξανδρή, υπερτερεί.

Ο ΑΓΟΡ για να μην υποβιβαστεί, θα πρέπει να νικήσει τον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ, αλλά και να περιμένει ήττα του ΠΑΟΚ.

Για την τέταρτη θέση, ο Πανιώνιος έχει, πλέον, τον πρώτο λόγο και εκμεταλλευόμενος την ισοβαθμία του με τον Πανελλήνιο, θέλει νίκη και στη Λάρισα, κόντρα στην Ολύμπια, για να αφήσει εκτός τετράδας την ομάδα της Κυψέλης για δεύτερη, συνεχόμενη χρονιά. Ακόμα κι αν οι «κυανέρυθροι» ηττηθούν από την Ολύμπια που διεκδικεί την 8η θέση της βαθμολογίας και τη συμμετοχή στα πλέι οφ, θα είναι τέταρτοι, αν και ο Πανελλήνιος ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Για την όγδοη θέση και στην τριπλή ισοβαθμία που υπάρχει από την Ολύμπια, την ΑΕΛ και το Αιγάλεω, πριν από το τζάμπολ της τελευταίας αγωνιστικής, υπερτερεί η Ολύμπια. Αν νικήσουν και οι τρεις ομάδες, σε συνδυασμό με πιθανή ήττα της ΑΕΚ από τον Κολοσσό, μπορεί να προκύψει ακόμα και πενταπλή ισοβαθμία στους 38 πόντους (Μαρούσι, ΑΕΚ, Ολύμπια, ΑΕΛ, Αιγάλεω). Σ’ αυτήν περίπτωση, στα πλέι οφ, θα παίξουν η ΑΕΛ, η Ολύμπια και το Μαρούσι. Συνολικά, τα βαθμολογικά σενάρια των ισοβαθμιών που θα ξεκαθαρίσουν τις τελευταίες θέσεις των πλέι οφ, είναι δεκατρία…

– Ο Ιαν Βουγιούκας του ΑΓΟΡ ψηφίσθηκε καλύτερος παίκτης της 25ης αγωνιστικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή