Το φαβορί τα κατάφερε

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν από την αρχή φαβορί και χθες το επιβεβαίωσε. To πρώτο βήμα προς την κατάκτηση και του εφετινού τίτλου της Α1 του πόλο έκανε ο Ολυμπιακός που, στην κοινή έδρα του, με τον Εθνικό νίκησε τον συμπολίτη του με 10-5 (οκτάλεπτα: 0-3, 4-1, 3-0, 3-1).

Ο Εθνικός, με εξαιρετική άμυνα τον τερματοφύλακα Καραμπέτσο πολύ καλό και με ευστοχία στην επίθεση, αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό και ώς σχεδόν το 11′ του αγώνα, προηγείτο σταθερά (4-1). Μετά όλα άλλαξαν. Η άμυνα του Ολυμπιακού έγινε απροσπέλαστη, ακόμη και στον παίκτη λιγότερο, ο Δεληγιάννης έπιανε τα πάντα (ώς και πέναλτι του Μάζη στο 3-4), οι του Εθνικού έκαναν βεβιασμένες ενέργειες και το παιχνίδι πήρε τον δρόμο που όλοι ανέμεναν εξ αρχής. Ο Εθνικός μετά το 4-1 πέτυχε γκολ έπειτα από 19’46”, με πέναλτι.

«Στην αρχή είχαμε άγχος ανεξήγητο. Δεν υποτιμήσαμε τον Εθνικό. Μετά παίξαμε εξαιρετική άμυνα, ο Δεληγιάννης ήταν εκπληκτικός, στην επίθεση ήμασταν εύστοχοι και στην άμυνα καταπληκτικοί. Η σειρά των τελικών θα είναι δύσκολη. Εχει δρόμο ακόμη. Αν, όμως, την Τετάρτη κάνουμε το 2-0, που θα το κάνουμε, θα είμαστε πολύ κοντά στον τίτλο», τόνισε ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου.

Ο προπονητής του Εθνικού, Μάκης Βολτυράκης, υπογράμμισε πως οι παίκτες του από ένα σημείο κι έπειτα έκαναν βιαστικές ενέργειες στην επίθεση. «Είχαμε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, αλλά οι βιαστικές επιλογές και ο Δεληγιάννης δεν μας επέτρεψαν να τις αξιοποιήσουμε. Ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες λύσεις από τον πάγκο και πιο έμπειρους παίκτες», πρόσθεσε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Δεληγιάννης, Σάντα 1, Χατζηθεοδώρου 4, Χρ. Αφρουδάκης 1, Ντόσκας 1, Νίκιτς, Κομάντινα 1 (Γ. Αφρουδάκης 2, Θεοδωρόπουλος, Βράνιες, Ν. Κόχειλας, Δελακάς, Ματαράγκας, Χριστοφοράτος).

ΕΘΝΙΚΟΣ: Καραμπέτσος, Μυλωνάκης 1, Μάζης 1, Κοκκινάκης 2, Καλακόνας 1, Βλοντάκης, Στελλάτος (Χατζηκυριακάκης, Τσίκλος, Μπλάμης, Εμμανουηλίδης, Βουλγαράκης).

Αύριο θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας.

Ο Πανιώνιος «πήρε κεφάλι» στη σειρά την 3η θέση, αφού, χθες, στη Νέα Σμύρνη επεβλήθη της Χίου με 9-8 (4-2, 2-2, 1-1, 2-3).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή