Εφυγε στο απόγειο της καριέρας της

Εφυγε στο απόγειο της καριέρας της

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επαγγελματική ρακέτα κρέμασε η Ζιστίν Ενάν. Η Βελγίδα τενίστρια, η κορυφαία παίκτρια της παγκόσμιας κατάταξης τις τελευταίες 61 εβδομάδες ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση και θα παίζει τένις μόνο για διασκέδαση.

«Αυτό είναι το τέλος μίας υπέροχης περιπέτειας. Το σκεφτόμουν εδώ και αρκετό καιρό», δήλωσε η 25χρονη αθλήτρια. Η φετινή χρονιά δεν ήταν η καλύτερη για τη Βελγίδα. Τον περασμένο Φεβρουάριο κατέκτησε τον μοναδικό -και τελευταίο- τίτλο στην Αμβέρσα, αλλά από τότε δεν έχει καταφέρει να περάσει τον προημιτελικό γύρο σε κανένα τουρνουά όπου συμμετείχε. Οι άνθρωποι του τένις ανέφεραν ότι απουσίαζε η «φωτιά» και η διάθεση για να νικήσει από το παιχνίδι της. Αποφάσισα να βάλω τέλος στην καριέρα μου. Η σημερινή (14/5) είναι μια μεγάλη μέρα στη ζωή μου. Ξέρω ότι αυτή η απόφασή μου σοκάρει αρκετούς, αλλά την πήρα ύστερα από αρκετή σκέψη. Αυτό είναι το τέλος μιας υπέροχης περιπέτειας, την οποία είχα ονειρευτεί να κάνω, από τότε, που ήμουν πέντε ετών», δήλωσε συγκινημένη η Ενάν στη συνέντευξη Τύπου.

Την περασμένη εβδομάδα η Ζιστίν Ενάν έπαιξε στο Βερολίνο και έχασε από την Ντινάρα Σαφίνα, σε έναν αγώνα, ο οποίος είναι ο τελευταίος στην καριέρα της. «Προφανώς έχει «καεί» και δεν έχει κίνητρα, για να συνεχίσει. Πραγματικά εξεπλάγη με την πολύ γρήγορη αυτή απόφασή της. Είμαι στεναχωρημένος. Εχει κάνει πολλά για το γυναικείο τένις και το άθλημα τη χρειάζεται», δήλωσε ο μάνατζέρ της, Κεν Μάγιερσον.

Η Ζιστίν Ενάν γεννήθηκε την 1η Ιουνίου του 1982 στη Λιέγη. Η επαγγελματική της καριέρα άρχισε το 1999 και μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει 41 τίτλους στο μονό, συμπεριλαμβανομένων επτά γκραν σλαμ. Το 2004 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρείτο από ίωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή