Και πάλι στην κορυφή τα κορίτσια της Γλυφάδας

Και πάλι στην κορυφή τα κορίτσια της Γλυφάδας

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την τριετή κυριαρχία του ΝΟ Βουλιαγμένης, ο ΑΝΟ Γλυφάδας ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Α1 πόλο γυναικών. Χθες, στον τελευταίο αγώνα της τελικής φάσης, που έγινε στη Γλυφάδα, νίκησε τον ΝΟΒ με 10-9 (2-0, 4-4, 1-2, 3-3). Ο αγώνας είχε δύο όψεις, αλλά και παράπονα εκ μέρους των ανθρώπων της Βουλιαγμένης, η οποία χρειαζόταν μόνο τη νίκη για να στεφθεί πρωταθλήτρια. Τα παράπονα εντοπίζονται σε τρία σημεία. Σ’ ένα σουτ της Λιόση, περίπου 1΄30΄΄ πριν από το τέλος, η μπάλα φάνηκε σα να πέρασε ολόκληρη τη γραμμή. Ο επόπτης, που ήταν αμέτοχος σε όλο τον αγώνα, σε βαθμό, που ν’ αναρωτιέσαι τι έκανε εκεί, δεν υπέδειξε γκολ. Ούτε οι διαιτητές. Ηταν πολύ δύσκολη φάση. Το δεύτερο παράπονο του ΝΟΒ είναι για μη καταλογισμό δύο πέναλτι, που δόθηκαν απλά φάουλ. Το τρίτο, στο οποίο σίγουρα έχουν δίκιο, ήταν το ότι οι διαιτητές, κ. Σταυρόπουλος και Σταυρίδης δεν σφύριζαν επιθετικά φάουλ, που έκανε η φουνταριστή της Γλυφάδας.

Η Γλυφάδα, εκμεταλλευθείσα αρχικά το άγχος και την αναποφασιστικότητα των παικτών του ΝΟΒ, που κάποιες φορές έμοιαζαν σα να μη ήξεραν τι να κάνουν την μπάλα, προηγήθηκε με 6-2. Το ημίχρονο, όμως, έκλεισε με 6-4 και όλα ήταν ανοιχτά. Το σκορ έγινε 8-8 με γκολ της Ρουμπέση 2΄21΄΄ προ της λήξης, αλλά μόλις 18΄΄ μετά ο ΑΝΟΓ προηγήθηκε ξανά με τέρμα της Μωραϊτίδου. Η Γερόλυμου ισοφάρισε 39΄΄8 πριν από το τελευταίο σφύριγμα, αλλά 18΄΄ πριν από τη λήξη ο τίτλος πήγε οριστικά στη Γλυφάδα, με γκολ της Βενγκστ. «Ηταν δυνατό παιχνίδι, που πιστεύω, ότι ικανοποίησε τους φιλάθλους. Μετά το 6-2 η Βουλιαγμένη κέρδισε κάποιες αποβολές και ισορρόπησε το παιχνίδι, αλλά ανταποκριθήκαμε καλά στη δύσκολη κατάσταση. Βάλαμε αποφασιστικά γκολ σε κρίσιμα σημεία», δήλωσε ο προπονητής της Γλυφάδας, Τάσος Παπαναστασίου. «Θεωρώ ηθικές όλες τις αθλήτριες. Οι παίκτριες της Γλυφάδας γνωρίζουν αν πέρασε η μπάλα. Συγχαρητήρια στον ΑΝΟΓ, έχει πολύ καλή ομάδα», μας είπε η Αλεξία Καμμένου, που μετά αναφέρθηκε στο συγκρότημά της: «Ενας προπονητής δεν μπορεί να κρίνει ποια ομάδα είναι πιο άξια, αλλά μπορεί να πει αν είναι ευχαριστημένος με την ομάδα του. Κι εγώ πραγματικά είμαι πολύ ευχαριστημένη από το ήθος, την προσπάθεια και τη συνολική απόδοση των παικτριών μου. Κάποιες φορές στην Ελλάδα δεν σέβονται και δεν τιμούν, όπως τους αξίζει κάποιες ομάδες. Αυτό μας κάνει να πεισμώνουμε, γιατί ο ΝΟΒ έχει και αύριο».

ΑΝΟΓ: Τσουρή, Κλάιν, Πάτερου 3, Οικονομοπούλου 2, Μωραϊτίδου 2, Βενγκστ 2, Γκριτσένκο 1 (Δημητροκάλη, Γαρδέλη).

ΝΟΒ: Μυλωνάκη, Μελιδώνη, Λιόση, Ρουμπέση 4, Γερόλυμου 3, Κουτέλη, Λαρά (Ασημάκη, Κάντζου 1, Τσουκαλά 1).

Στον άλλον αγώνα, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Εθνικό 9-7. Η τελική βαθμολογία: ΑΝΟΓ 37, ΝΟΒ 34, Ολυμπιακός 24, Εθνικός 21.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή