Καραϊσκάκη: το «φρούριο» της Εθνικής

Καραϊσκάκη: το «φρούριο» της Εθνικής

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λάτρης των ποδοσφαιρικών γηπέδων είναι ο Οτο Ρεχάγκελ, όπως και οι διεθνείς. «Είναι πιο ωραία να μην υπάρχει στίβος. Ακόμη και σε αγώνες όπου ο κόσμος δεν είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός, τον νιώθεις κοντά σου στα καθαρά ποδοσφαιρικά γήπεδα, όπως είναι το Καραϊσκάκη», λέει στην «Κ» ο μαθημένος από τις «καυτές» έδρες του ισπανικού πρωταθλήματος Γιούρκας Σεϊταρίδης. Για τους διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού, όπως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, το γήπεδο Καραϊσκάκη αποτελεί κινητήρια δύναμη. Ο δε Αλέξανδρος Τζόρβας συμφωνεί πως πρέπει η Εθνική να παίζει σε ποδοσφαιρική γήπεδα, όμως έχει μία ένσταση, προφανώς λόγω των συλλογικών του προτιμήσεων: «Θα προτιμούσα να παίζαμε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας!». Από την πρώτη ημέρα που ο Οτο Ρεχάγκελ ανέλαβε την Εθνική, ξεκαθάρισε στην ηγεσία της ΕΠΟ πως επιθυμεί να αγωνίζεται η ομάδα σε γήπεδο χωρίς στίβο προκειμένου να είναι ο κόσμος κοντά στους παίκτες. Το μόνο ποδοσφαιρικό γήπεδο που ήταν διαθέσιμο στο Λεκανοπέδιο το 2001 ήταν της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Το ντεμπούτο της Εθνικής στο νέο Καραϊσκάκη έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου του 2004. Κόντρα στους Τούρκους, η τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης «κόλλησε» στο 0-0. Ακολούθησαν τρεις νίκες επί του Καζαχστάν (3-1), της Δανίας (2-1) και της Αλβανίας (2-0), για να έρθει η πρώτη ήττα από την Ουκρανία (0-1) στις 8 Ιουνίου του 2005, εξαιτίας της οποίας η Εθνική ουσιαστικά έμεινε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ομάδα μας ολοκλήρωσε την παρουσία της στην προκριματική φάση με έναν ακόμη αγώνα στις 12 Οκτωβρίου του 2005, όταν και νίκησε τη Γεωργία με 1-0. Το Καραϊσκάκη φιλοξένησε το φιλικό παιχνίδι με την Ουγγαρία (νίκη με 2-1) το Νοέμβριο του 2005 και ένα χρόνο μετά, μόλις δύο αγώνες της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008. Τον Οκτώβριο του 2006, η Εθνική νίκησε στο Φάληρο τη Νορβηγία με 1-0. Η ήττα από την Τουρκία με 4-1 τον Μάρτιο του 2007 συνοδεύθηκε από σοβαρά επεισόδια, με αποτέλεσμα η Εθνική ν’ αναγκαστεί να εγκαταλείψει την έδρα της και να παίξει στο Παγκρήτιο, αλλά και το Ολυμπιακό Στάδιο, για να επιστρέψει στο σπιτικό της ενάμιση χρόνο μετά για το ματς του περασμένου Σαββάτου με τη Μολδαβία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή