Κλείνει θέση για Νότια Αφρική

Κλείνει θέση για Νότια Αφρική

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πετυχημένη συνταγή των αγώνων με τη Λεττονία και την Μολδαβία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ο Οτο Ρεχάγκελ στο αποψινό παιχνίδι με την Ελβετία στο γήπεδο Καραϊσκάκη (ώρα έναρξης 21.30). Η κρισιμότητά του είναι μεγάλη και η νίκη θα έχει διπλή αξία για την ελληνική ομάδα. Αφενός θα εκτοξευθεί στους 12 βαθμούς, μεγιστοποιώντας τις πιθανότητες πρόκρισης ως πρώτη απ’ τον όμιλό της στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Αφετέρου θ’ αφήσει μακριά απ’ τον κόλπο τής κατάκτησης της πρώτης θέσης την Ελβετία, που είναι ο βασικότερος αντίπαλός της.

Ο Οτο Ρεχάγκελ αναμένεται να προτιμήσει τον Χαλκιά κάτω απ’ την εστία, τους Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Κυργιακό, Δέλλα και Σεϊταρίδη στην άμυνα απ’ τα αριστερά προς τα δεξιά, τους Μπασινά, Κατσουράνη στη μεσαία γραμμή, με τους Σαμαρά, Χαριστέα και Γκέκα να κινούνται στην επίθεση.

Στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού βρίσκεται και ο Γιώργος Καραγκούνης. Ομως, με το σκεπτικό πως είναι εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα λόγω τραυματισμού και έχοντας παράλληλα κάνει μόλις δύο προπονήσεις, η λογική λέει πως θα καθίσει στον πάγκο και θα χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Για τον τραυματισμό του μίλησε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης στην ισπανική εφημερίδα «As»: «Εχω ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα με τον τραυματισμό μου. Η ΕΠΟ και η Ατλέτικο συμφώνησαν ότι αν τραυματιζόμουν θα κάλυπτε το οικονομικό βάρος η Ομοσπονδία. Το ιατρικό τιμ άναψε το «πράσινο φως» και είπα στον Ρεχάγκελ ότι αισθανόμουν έτοιμος. Το ίδιο ισχύει και για την αναμέτρηση με την Ελβετία».

Ο Γιάννης Αμανατίδης μίλησε στον Τύπο της Ελβετίας και τόνισε πως η Εθνική Ελλάδας δικαιούται να περάσει στην τελική φάση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Η απογοήτευση για την παρουσία μας στο EURO έχει περάσει και θεωρώ πως είμαστε άξιοι να προκριθούμε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εχουμε κερδίσει στα τρία πρώτα ματς των προκριματικών και δεν έχουμε δεχτεί γκολ», ανέφερε ο αρχηγός της Αϊντραχτ. Και πρόσθεσε: «Η Ελβετία είναι δυνατή ομάδα, αλλά εμείς ασχολούμαστε περισσότερο με τους εαυτούς μας».

Στις κερκίδες του γηπέδου Καραϊσκάκη υπολογίζεται ότι θα βρεθούν περισσότεροι από 25.000 θεατές. Με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ ενημερώνει τον κόσμο πως οι θύρες θ’ ανοίξουν στις 18.30.

Ο Αβραάμ στο «μάτι» της Βέρντερ!

– «Κατάσκοπο» θα έχει απόψε στο Καραϊσκάκη η Βέρντερ, προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η είδηση είναι ότι, σύμφωνα με πηγές από τη Γερμανία, ο παίκτης που θέλει να «τσεκάρει» η ομάδα του Τόμας Σαάφ είναι ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, Αβραάμ Παπαδόπουλος! Σ’ αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να αμελεί κανείς ότι ο Ελληνας διεθνής ήταν ο παίκτης τον οποίο ξεχώρισε πρόσφατα ο Ρεχάγκελ στις δηλώσεις του για την Εθνική. Και, ως γνωστόν, στη Βρέμη, ο λόγος του Ρεχάγκελ περνάει ακόμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή