Το πιστοποιητικό, η αβεβαιότητα και οι πρώτες νίκες της Καβάλας

Το πιστοποιητικό, η αβεβαιότητα και οι πρώτες νίκες της Καβάλας

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου του 2008, σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου των Αθηνών, δίνεται η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων των 14 ομάδων της Α1 ανδρών εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος δύο ημέρες αργότερα. Ανάμεσά τους και οι λιγοστοί άνθρωποι της Καβάλας, οι οποίοι καλούνται να απαντήσουν σε εξωαγωνιστικά θέματα. «Θα πάρει τελικά το πιστοποιητικό συμμετοχής η Καβάλα;», «θα καταφέρει να αγωνιστεί στην Α1;», «θα… θα… θα…;»

Η «βροχή» των ερωτήσεων προς τον τεχνικό της ομάδας, Κώστα Πιλαφίδη, έβρισκε μία και μόνο απάντηση. «Το σίγουρο είναι πως αν τα καταφέρουμε θα σταθούμε επάξια στην κατηγορία», τόνιζε ο 51χρονος τεχνικός, με τις δηλώσεις αυτές να περνάνε στα «ψιλά», όσο η Καβάλα αδυνατούσε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην Α1. Στα τέλη του Οκτώβρη το… περιβόητο πιστοποιητικό αποκτήθηκε και το «βάρος» μεταφερόταν από τους δικηγόρους της ομάδας, στους αθλητές και τον προπονητή της. Το φορτίο βαρύ, καθώς η αγωνιστική αδράνεια στις πρώτες τρεις αγωνιστικές ήταν αδύνατο να μην επηρεάσει την ομάδα. Μια ομάδα-μυστήριο μέχρι εκείνη τη στιγμή, για την οποία οι προβλέψεις δεν ήταν ευοίωνες. Παρόμοιες και οι αναλύσεις που έκαναν λόγο για μία ομάδα πέντε παικτών και ενός ικανού προπονητή. Και ίσως κάπως έτσι να είναι η κατάσταση, καθώς η Καβάλα βασίζεται σε 5-6 παίκτες, οι οποίοι όμως μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Οι Γκαγκαλούδης, Ντάνιελς, Καβαλιάουσκας, Τόμας, Ντιγκμπέ και Αμαγκού δείχνουν μέχρι στιγμής ότι όχι μόνο είναι ικανοί να κρατήσουν την Καβάλα στην Α1, αλλά και να την οδηγήσουν στα πλέι οφ. Κάτι τέτοιο, όμως, ουδόλως απασχολεί τον Πιλαφίδη, στο μυαλό του οποίου υπάρχει μόνο η λέξη «παραμονή».

Η πρόσφατη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Καλαμίτσα ανάγκασε τους πάντες να ασχοληθούν σοβαρά με τη νεοφώτιστη ΚΑΕ. Οχι μόνο για τη νίκη, αλλά κυρίως για τον τρόπο που ήρθε (ανατροπή στα τελευταία λεπτά του αγώνα). Το παράδοξο στη μέχρι τώρα πορεία της Καβάλας έχει να κάνει με τα πρόσωπα που σηκώνουν στις πλάτες τους την ομάδα. Αντί του ΝΒΑer Μπίλι Τόμας, το σκοράρισμα έχει αναλάβει ο Γουίλιαμς Ντάνιελς, ενώ ηγετική φυσιογνωμία δεν αποδεικνύεται ο πολύπειρος, Αλέν Ντιγκμπέ, αλλά ο «καμικάζι», Γιάννης Γκαγκαλούδης.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον αφορά την αγωνιστική σταθερότητα της ομάδας. Θα αντέξει έως το τέλος του πρωταθλήματος; Μέχρι στιγμής, πάντως, όσα παιχνίδια «έπρεπε» να τα κερδίσει, τα κέρδισε, έχοντας σημειώσει τέσσερις νίκες σε οκτώ αγώνες. Και μάλιστα με ομάδες με παρόμοιους στόχους όπως η ΑΕΛ, τα Τρίκαλα και το Αιγάλεω. Αλλωστε, σε ένα «κλειστό» πρωτάθλημα, όπως της Α1, ο στόχος της παραμονής μπορεί να επιτευχθεί με 9-10 νίκες. Και με την εικόνα που έχει παρουσιάσει η Καβάλα, ο πήχυς μπορεί να ανέβει ένα ακόμα επίπεδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή