Διαχείριση Θοδωρή Ζαγοράκη

Διαχείριση Θοδωρή Ζαγοράκη

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το καλοκαίρι του 2007 ο Θοδωρής Ζαγοράκης γινόταν ιδιοκτήτης καμένης γης. Χρέη, ομάδα σχεδόν διαλυμένη, κόσμος διασπασμένος και δύσπιστος. Χαρακτηρίστηκε η τελευταία ελπίδα για την ύπαρξη του ΠΑΟΚ. Στη δεύτερη χρονιά του ως πρόεδρος του Δικέφαλου, όλα έχουν αλλάξει και πολλοί που έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν ανεπαρκή ή όχι καλό για τ συγκεκριμένη θέση διαψεύδονται.

Ο Ζαγοράκης το πρώτο πράγμα που έκανε αναλαμβάνοντας την προεδρία του ΠΑΟΚ ήταν να στελεχώσει την ομάδα, διοικητικά και αγωνιστικά, με πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του, άτομα άφθαρτα στον χώρο. Ολες του οι επιλογές είχαν θετικό αντίκτυπο και αποτέλεσμα. Οι κ. Βιολίδης, Ποικιλίδης, Μανδρίνος, Μηλιωρίδης και Παπαδόπουλος στελέχωσαν τη διοίκηση. Αγωνιστικά εμπιστεύθηκε τον Ζήση Βρύζα για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, έπεισε τον Γιώργο Γεωργιάδη να μείνει ως σκάουτερ και φυσικά επέλεξε πριν από 15 μήνες τον Φερνάντο Σάντος για να υλοποιήσει τα σχέδιά του.

Δέχθηκε έντονη κριτική γιατί διατήρησε τον Πορτογάλο στην ομάδα την προηγούμενη χρονιά. Συνεχώς, όμως, ξεκαθάριζε πως δεν τίθεται θέμα φυγής του Σάντος. Τον πιστεύει και κυρίως πιστεύει στη συνεργασία μαζί του και με τον Βρύζα. Η συγκεκριμένη τριάδα άλλαξε το μισό ρόστερ από την περσινή ομάδα, έφερε παίκτες ποιοτικούς, που απέδωσαν όλοι στο έπακρον.

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το περσινό πρωτάθλημα στην ένατη θέση με 35 βαθμούς. Η φετινή ομάδα, δημιούργημα του Σάντος σε απόλυτο βαθμό, με παίκτες όπως οι Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας, Κονσεϊσάο, Βερόν και Γκαρσία, είχε ήδη 30 βαθμούς στο τέλος του μισού πρωταθλήματος! Ο στόχος τριετίας που είχε θέσει ο Σάντος με τον Ζαγοράκη πέρυσι υλοποιείται. Φέτος η ομάδα έχει στόχο μια θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και του χρόνου τη δημιουργία μιας ομάδας ικανής να διεκδικήσει το πρωτάθλημα ή τη θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ζαγοράκης έχει θέσει εξαρχής, εκτός από το αγωνιστικό, άλλα δύο στοιχήματα. Το πρώτο αφορούσε την οικονομική εξυγίανση. Τα χρέη από τις διοικήσεις Μπατατούδη και Γούμενου – Παγώνη είχαν δημιουργήσει στενό κλοιό. Ο ΠΑΟΚ κινδύνευε με αφανισμό. Ο Ζαγοράκης έπρεπε να βρει τρόπο να μειώσει τα περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το χρέος. Πλέον αυτό έχει μειωθεί αισθητά, ο ΠΑΟΚ κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ελαχιστοποιήσει τα χρέη προς τρίτους, δεν μπήκε στη «ρύθμιση Ορφανού» γιατί το ποσό που θα έπρεπε να υπαχθεί στη ρύθμιση θα έφτανε τα 14 εκατ. ευρώ και στην ουσία, θα υποθήκευε το μέλλον της εταιρείας. Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή χρωστάει περίπου 20 εκατομμύρια, με τον Ζαγοράκη να είχε ζητήσει από τον Γιώργο Αλογοσκούφη να πληρώσει το 30% του χρέους και το υπόλοιπο να εξαλειφθεί. Βρίσκεται σε καλό δρόμο αυτή η υπόθεση, κυρίως γιατί -όπως λέγεται- ο ΠΑΟΚ θα δώσει το συγκεκριμένο ποσό (περίπου 6-7 εκατ.) άμεσα. Η ομάδα φέτος έχει έσοδα πάνω από 20 εκατομμύρια, που προέρχονται από χορηγίες και εισιτήρια διαρκείας. Φέτος έγινε ρεκόρ με κάτι λιγότερο από 20.000 διαρκείας και ρεκόρ χορηγιών. Ολα αυτά δεν θα γίνονταν στον Δικέφαλο, αν στην κεφαλή της διοίκησης δεν υπήρχε ο Ζαγοράκης.

Ο μέγας χορηγός

Το δεύτερο μεγάλο στοίχημα του προέδρου του ΠΑΟΚ είναι η κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Ο Ζαγοράκης πριν από ένα μήνα περίπου είχε ζητήσει από τον κόσμο του ΠΑΟΚ τη βοήθειά του. Πρέπει να καλυφθεί ένα ποσό 5-6 εκατ. ευρώ από τη συνολική αύξηση των 22,3 εκατ. ευρώ, ώστε η ομάδα να μπει σε ένα άλλο επίπεδο και να αποκτήσει και πάλι δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. «Εγώ είμαι εδώ για να προστατεύω τον κόσμο. Θα ήταν άτιμο να του ζητήσω να συμμετάσχει στην αύξηση, αν ήξερα ότι σε ένα μήνα θα υπάρχει επενδυτής. Ο μόνος επενδυτής παραμένει ο κόσμος του ΠΑΟΚ και όσα κυκλοφορούν περί επενδυτών και ραντεβού είναι παραμύθια», είχε τονίσει τότε ο πρόεδρος Ζαγοράκης, που βλέπει πλέον την ομάδα του να αποκτά και πάλι υπόσταση, αίγλη, διοικητική σταθερότητα και αγωνιστική αξιοπιστία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή