Οι 13 «πράσινοι κατάσκοποι»

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα οργάνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μπορεί να χρειάστηκε κάποιους μήνες, αλλά γίνεται πλέον πραγματικότητα, μετά τις υποδείξεις των Χενκ Τεν Κάτε και Κώστα Αντωνίου, φέρνοντας μια ολόκληρη ομάδα «κατασκόπων» στην Παιανία, που φιλοδοξούν να φέρουν νέους, ταλαντούχους αλλά και «οικονομικούς» παίκτες στους «πράσινους».

Η οργάνωση είχε σαν «πυλώνα» τη λογική πως δεν χρειάζονται «μάτια» σε πρωταθλήματα απ’ όπου η εικόνα αλλά και οι πληροφορίες έρχονται εύκολα, όπως το Campionato, η Bundesliga και η Primera Division.

Η διαδικασία είναι απλή: οι σκάουτερ βρίσκουν παίκτες, ενημερώνουν τους Τεν Κάτε και Αντωνίου και αν όντως αξίζει τον κόπο, αρχίζουν τα παζάρια. Οι σκάουτερ θα πραγματοποιούν ταξίδια και θα «φακελώνουν» τον κάθε παίκτη που παρακολουθούν, ενώ έχει δοθεί σε όλους από τον Αντωνίου αναλυτικό scout project (φάκελος με οδηγίες). Και όλοι στο συμβόλαιο που υπέγραψαν έχουν όρο να μην αποκαλύπτεται ο τόπος ταξιδιού και παίκτης που παρακολουθείται.

Μια μυθική μορφή του μεγάλου Αγιαξ τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, ο 66χρονος Πιτ Κάιζερ ήταν η πρώτη επιλογή του επιστήθιου φίλου του, Τεν Κάτε. Και η μοναδική, αφού ο Ολλανδός ρωτήθηκε από τον Αντωνίου και εισηγήθηκε τον «αυτοκράτορα», που αναλαμβάνει την κατασκοπεία σε Ολλανδία και Βέλγιο. Μάλιστα, ο Κάιζερ έχει ήδη φάκελο με 50 παίκτες έτοιμο προς… εξέταση. Οι υπόλοιποι ήταν καθαρά επιλογές Αντωνίου, με συνολικό μπάτζετ 500.000 ευρώ ετησίως.

Η ανατολική Ευρώπη ανήκει πλέον στον Κριστόφ Βαζέχα, έναν από τους μεγαλύτερους σκόρερ της ομάδας διαχρονικά, που πάντα είχε καλές σχέσεις με την ΠΑΕ. Η ίδια περιοχή ανατέθηκε και στον Γιάτσεκ Γκμοχ, προπονητή της μεγάλης ευρωπαϊκής πορείας του ’84. Το πρώτο του μέλημα θα είναι η Πολωνία, άρα ο Βαζέχα θα κοιτά ακόμη πιο βόρεια.

Οι χώρες της Σκανδιναβίας ανήκουν στον Ρενέ Χένρικσεν, έναν από τους πλέον αγαπημένους αμυντικούς της ομάδας την προηγούμενη δεκαετία. Ως τον Μάιο αναμένεται να προτείνει ακόμη δυο-τρεις έμπιστούς του για καλύτερη κάλυψη των χωρών. Δικαιωματικά η Αργεντινή και η Λατινική Αμερική ανήκε στον Χουάν Ραμόν Ρότσα, παλιό αστέρα και προπονητή της μεγάλης πορείας ώς τους 4 του Champions League του ’96, αλλά και σκάουτερ της ομάδας για πολλά χρόνια, που επανήλθε στη θέση έπειτα από μικρή διακοπή. Εντός συνόρων επιλέχθηκαν οκτώ Ελληνες, παλιοί παίκτες όλοι τους, Τάκης Λουκανίδης, Τότης Φυλακούρης, Κώστας Φραντζέσκος, Γιάννης Καλλιτζάκης, Σπύρος Μαραγκός, Κώστας Μαυρίδης, Λεωνίδας Βόκολος και το παλιό μέλος των ακαδημιών Κώστας Μάρκου ανέλαβαν τα εν Ελλάδι νέα ταλέντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή