Επι σκοπον

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΣΑ στην ευδαιμονία που ζουν με τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, οι οπαδοί του, αλλά κι αυτοί που διαλαλούν πως είναι «Παναθηναϊκάρες», ξέχασαν αυτόν που ιδρύθηκε πριν από εκατό χρόνια και μαζί του μεγάλωσαν αθλητικά γενιές και γενιές… Τον Ερασιτεχνικό. Αυτόν που ενέπνευσε να γραφτεί ο στίχος «σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος…» και που τον τραγουδούν εκατομμύρια φίλοι του στην Ελλάδα.

ΑΥΤΟΣ ο σύλλογος δεν έχει διοίκηση και ο κίνδυνος να οριστεί αυτή από το Πρωτοδικείο είναι κάτι περισσότερο από ορατός. «Το μέλλον είναι αβέβαιο. Είστε έξυπνα παιδιά και μπορείτε να καταλάβετε ότι αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον Ερασιτέχνη, δηλαδή το να μη μπορεί να εκλέξει διοίκηση, είναι ντροπή», είπε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος στην προχθεσινή γενική συνέλευση και τα λόγια του αποκάλυπταν τη σκληρή αλήθεια και την πραγματικότητα:

ΠΩΣ στην εποχή μας, η αγάπη για ένα σύλλογο και η από αυτήν ορμώμενη ανιδιοτέλεια για τη συμμετοχή στα κοινά του αποτελεί παρελθόν. Εχει πεθάνει. Το μέγεθος των αισθημάτων ενός παράγοντα για μία ομάδα είναι πλέον ανάλογο, κατά πόσον τον προβάλλει κοινωνικά. Κι αν η οικονομική προσφορά του σ’ αυτήν θα αποσβεστεί από τα οφέλη που θα έχει στις άλλες επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

ΑΝ τελικά ο ερασιτεχνικός Παναθηναϊκός αποκτήσει διορισμένη διοίκηση από το Πρωτοδικείο, θα πρέπει όλοι αυτοί που κατά καιρούς πουλούσαν… παναθηναϊκοφροσύνη να μην ξαναεμφανιστούν στις εξέδρες, είτε στο Ολυμπιακό Στάδιο είτε στο κλειστό του μπάσκετ. Κι αν το κάνουν θα πρέπει οι οπαδοί να τους γυρίσουν την πλάτη.

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ Γιαννακόπουλος δήλωσε πως κουράστηκε: «Επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά ότι η απόφασή μου είναι οριστική και αμετάκλητη. Τονίζω και πάλι ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά προσωπικό. Εχω και μία οικογένεια. Εχω και μία κόρη», είπε και δεν έχει άδικο.

ΜΠΟΡΕΙ να έκανε λάθη στην πολυετή παρουσία του στην προεδρία του Ερασιτεχνικού. Να παρασύρθηκε από τη δόξα και τη δημοσιότητα που απέκτησε μαζί με τον αδελφό του από το μπάσκετ. Κατηγορήθηκε -πιθανόν και δικαίως- πως εδώ και χρόνια κρατούσε κλειστή την πόρτα σ’ αυτούς που δήλωναν πως θέλουν να μπουν μέσα στον σύλλογο. Αλήθεια, τώρα που την άνοιξε διάπλατα, πού είναι όλοι αυτοί; Το ερώτημα αυτό είναι στα χείλη των φίλων του Παναθηναϊκού, που δεν ενδιαφέρονται μόνο για το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ. Και περιμένουν την απάντηση.

ΚΙ ΑΥΤΗ πρέπει να δοθεί άμεσα. Πριν λήξει η διορία της μιας εβδομάδας και διορίσει διοίκηση το Πρωτοδικείο. Αν συμβεί αυτό, θα είναι η μελανότερη σελίδα της εκατοντάχρονης ιστορίας του συλλόγου.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ, έστω την ύστατη στιγμή και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, αλλά και όσοι διαδήλωναν δημόσια τη λατρεία τους για τον «ενιαίο και αδιαίρετο Παναθηναϊκό» να βάλουν το χέρι, όχι στην καρδιά -αυτό είναι εύκολο- αλλά στην τσέπη και ας τον βγάλουν από το αδιέξοδο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT