Κορεσμός ελέγχων στα εργαστήρια αντιντόπινγκ ΟΑΚΑ

Κορεσμός ελέγχων στα εργαστήρια αντιντόπινγκ ΟΑΚΑ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ελλείψεις προσωπικού στο εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ του ΟΑΚΑ αποδίδεται η «κατόπιν εορτής» ενημέρωση της ΕΟΑΒ, σχετικά με την ύπαρξη των δύο θετικών δειγμάτων, με συνέπεια οι αθλητές ν’ αγωνισθούν στους Μεσογειακούς Αγώνες, όπου πήραν μετάλλια (δύο χρυσά ο Κουρτίδης, ένα ασημένιο η Λάππου). Ο διευθυντής του, Κώστας Γεωργακόπουλος, έχει ενημερώσει σχετικά την ΕΟΕ, το ΟΑΚΑ και το ΕΣΚΑΝ. Πολλοί θεωρούσαν πως ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο. Στο εργαστήριο εξετάζονται περίπου 8.500 δείγματα κάθε χρόνο, από 13 ανθρώπους. Από το εργαστήριο λένε ότι κάθε τόσο γίνεται κάποιος επείγων έλεγχος και το εργαστήριο έχει κορεσθεί. Γι’ αυτό και παρατηρούνται οι καθυστερήσεις.

Το παράξενο είναι ότι το εργαστήριο είναι κερδοφόρο και δεν υπάρχει σκέψη να κλείσει. Η εξέταση 15 δειγμάτων ισοδυναμεί περίπου με τον μισθό ενός εργαζομένου. Επιπλέον, το ΟΑΚΑ είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και μπορεί να πάρει προσωπικό, που θ’ αμείβεται με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Υπάρχουν άνθρωποι, που είναι διατεθειμένοι να εργασθούν για ένα διάστημα σε αυτό, αλλά δεν εγκρίνεται η πρόσληψη. Ισως αυτό γίνει τώρα, αλλά πρέπει να φτάνουμε σε τέτοιο σημείο για να κάνουμε τα αυτονόητα;

«Η έλλειψη προσωπικού στο εργαστήριο του ΟΑΚΑ δεν είναι δικό μας θέμα. Το ζήτημα είναι ότι πήγαν οι αθλητές μας στους αγώνες», μας είπε ο Πύρρος Δήμας, που διευκρίνισε πως το e-mail της IWF έφθασε στην ΕΟΑΒ το μεσημέρι της Τρίτης και όχι τη Δευτέρα. Πρακτική διαφορά δεν έχει, πάντως, αφού η Λάππου είχε αγωνισθεί το Σάββατο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT