Πισω απο τις Καμερες

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε «καθαρός»

«Κύριος» πήγε και ως «κύριος» έφυγε ο Ηλίας Λιανός από τον Πανιώνιο. Μπορεί να μην έγραψε ιστορία με την πορεία του «ιστορικού» αυτά τα έξι χρόνια που ήταν ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, αλλά όσα λάθη έκανε τα πλήρωσε μόνος του και δεν αναζήτησε άλλους «αόρατους» υπεύθυνους. Εφυγε από τον Πανιώνιο και δεν τον εκδικήθηκε, όπως έκανε ο Φιλίππου από την ΑΕΚ και ο Δρόσος από τον ΠΑΟΚ. Αφησε μια «λευκή» ΚΑΕ και εγγυήθηκε ότι θα πληρώσει όσες παλιές οφειλές υπάρχουν και εφόσον διακανονισθούν από την πλευρά της νέας διοίκησης που θα προκύψει από τον ερασιτεχνικό Πανιώνιο. Μακάρι ο Λιανός να είχε πετύχει περισσότερα πράγματα με τον Πανιώνιο. Το άξιζε για το νοικοκύρεμα και την επένδυση που έκανε στους «κυανέρυθρους». Γ. Β.

Κενό Σαρικόπουλου

Η δεύτερη συνεχόμενη ήττα της εθνικής εφήβων μπάσκετ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Οκλαντ είχε ως αποτέλεσμα σκυμμένα κεφάλια και πρόσωπα στα οποία ήταν ολοφάνερα αποτυπωμένο το αίσθημα της απογοήτευσης. Το κενό του υψηλόσωμου σέντερ (2,11 μ.) Ζήση Σαρικόπουλου είναι δυσαναπλήρωτο και φάνηκε στις ήττες από Λιθουανία και ΗΠΑ. Σ. Δ.

Τώρα το θυμήθηκε;

«Με το νέο σύστημα χορήγησης συμβολαίων μακράς διαρκείας πλήττεται ο ανταγωνισμός στο ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ το ερώτημα είναι πώς θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εταίρων της και την ουσία του ανταγωνισμού του αθλητισμού που παραβιάζεται από την Ευρωλίγκα», ανέφερε το χθεσινό ρεπορτάζ για την οριστική ρήξη στις σχέσεις των πρώην συνεργατών Εδουάρδο Πορτέλα και Τζόρντι Μπερτομέου, εν όψει της αυριανής κλήρωσης της Ευρωλίγκας. Αλήθεια, τώρα θυμήθηκε ο πρόεδρος της Uleb την έλλειψη ανταγωνισμού στο ισπανικό πρωτάθλημα και στα άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ανεξαρτήτως αν έχει δίκιο; Οταν του έλεγαν από την Ελλάδα ότι η μέθοδος των εγγυημένων συμβολαίων «σκοτώνει» το αγωνιστικό κριτήριο, δεν άκουγε; Γ. Β.

Η λίστα της Μπόκα

Με αποστολή 40 ατόμων θα έρθει στη Θεσσαλονίκη η Μπόκα Τζούνιορς για το φιλικό με τον Αρη στις 5 Αυγούστου. Η ομάδα – θρύλος της Αργεντινής ενημέρωσε την ΠΑΕ Αρης με ονομαστική λίστα ποιοι θα απαρτίζουν την αποστολή και μέσα σε αυτή τη λίστα υπάρχουν τα ονόματα του προέδρου Χόρχε Αμεάλ, του τεχνικού διευθυντή Κάρλος Μπιάνκι και των διεθνών Ρικέλμε, Παλάσιο, Παλέρμο, Γκαϊτάν και Αμποντανσιέρι. Η Μπόκα θα εισπράξει 350.000 ευρώ και μάλιστα προκαταβολικά, θα έχει δωρεάν διαμονή και από εκεί και πέρα, ο Αρης μπορεί να χρησιμοποιήσει το όνομα και το σήμα της ομάδας όπως επιθυμεί για την εισροή εσόδων στα ταμεία του. Κυκλοφορούν ήδη, πάντως, τα εισιτήρια για τον συγκεκριμένο αγώνα και παρουσιάζουν πολύ μεγάλη ζήτηση. Γ. Σ.

Sold out οι σουίτες

Δέκα σουίτες «πουλάει» η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κάθε χρόνο μαζί με τα εισιτήρια διαρκείας στο γήπεδο της Τούμπας. Φέτος και οι δέκα σουίτες πουλήθηκαν πριν καν εκπνεύσει η ημερομηνία για όσους ήθελαν να ανανεώσουν τις θέσεις τους στο γήπεδο. Πολύ γρήγορα και άμεσα στα ταμεία της ΠΑΕ μπήκαν 275.000 ευρώ. Μάλιστα, ένας φίλαθλος της ομάδας ζήτησε μια σουίτα για πέντε χρόνια και είχε έτοιμα τα χρήματα για να εξοφλήσει. «Εμείς να σου δώσουμε τη σουίτα, αλλά αν σε πέντε χρόνια δεν υπάρχει η Τούμπα τι θα γίνει;», του είπαν οι άνθρωποι της ΠΑΕ. Τελικά, ο συγκεκριμένος φίλαθλος βολεύτηκε με το κλείσιμο της σουίτας για δύο χρόνια. Γ. Σ.

Οχι μόνο στα καλά

Μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους η δήλωση του πρόεδρου του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή, σχετικά με τη στάση της ηγεσίας του ελληνικού αθλητισμού. Δεν νοείται όταν υπάρχουν επιτυχίες να εισπράττουν όλοι τους επαίνους και όταν έχουμε αποτυχίες ή προβλήματα, όπως το ντόπινγκ, η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού και (ή) η Ολυμπιακή Επιτροπή να επιρρίπτουν τις ευθύνες στις Ομοσπονδίες, ως εάν αυτοί όλοι να είναι αμέτοχοι στα αρνητικά και συμμέτοχοι μόνο στα καλά. Και πιστεύουμε ότι έχει δίκιο και σε όσα είπε για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, Πύρρο Δήμα, του οποίου την προσπάθεια που κάνει για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του ντόπινγκ στο άθλημά του θεωρεί ειλικρινή και γι’ αυτό χρειάζεται στήριξη. Ν. Α. Κων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT